Оновлення у Вінницькій міськраді: депутатами стали колишній заступник міністра та директор молодіжного комунального закладу

Новини Вінниці / Оновлення у Вінницькій міськраді: депутатами стали колишній заступник міністра та директор молодіжного комунального закладу

Вінницька міська рада сьогодні дещо «оновилася»: депутатські посвідчення вручено двом новим депутатам: Дмитру Мирі та Сергію Кушніру. Міська виборча комісія визнала їх обраними від політичної партії «Вінницька європейська стратегія» замість Андрія Очеретного та Ігоря Скоромного.

Вінницька міська рада сьогодні дещо «оновилася»: на позачерговій сесії, що відбулась одразу після чергової, депутатські посвідчення вручено двом новим депутатам: Дмитру Мирі та Сергію Кушніру. Міська виборча комісія визнала їх обраними від політичної партії «Вінницька європейська стратегія» замість Андрія Очеретного та Ігоря Скоромного. Першого сьогодні ж офіційно затвердили на посаді заступника міського голови, а щодо другого – зберігається інтрига. Хоча, за словами мера Сергія Моргунова, його наступна робота буде «важливою та несумісною із депутатською діяльністю»

«Андрій Очеретний працює в напрямку – фінанси, економіка, інвестиції, мале і середнє підприємництво, виробництво тощо. Якщо говорити про Ігоря Скоромного, то у зв’язку з переходом на іншу важливу роботу, несумісну з депутатською діяльністю, він написав цю заяву. Хочу подякувати Андрію Михайловичу та Ігорю Олександровичу за плідну і конструктивну роботу на округах», – сказав Сергій Моргунов.

Нові депутати одразу ж визначились із постійними комісіями, у яких працюватимуть. Так, Дмитро Мира включений замість Ігоря Скоромного до постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи.

А Сергій Кушнір – до постійної комісії з питань промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг. У цій же комісії замінили голову: замість Андрія Очеретного її очолюватиме Роман Андронійчук.  

На офіційному сайті Вінницької міськради оприлюднено короткі біографічні довідки стосовно обох нових депутатів:

Сергій Кушнір 1981 року народження. У 2003 році закінчив Одеську державну академію будівництва та архітектури. У 2015 році  закінчив Одеський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, здобув кваліфікацію магістра водних ресурсів та державного управління.

У квітні-жовтні 2016 року працював на посаді керівника Служби Віце-прем’єр-міністра України. 2016–2017 роки – заступник Міністра Кабінету Міністрів України. У 2017 році призначений заступником Державного секретаря Кабінету Міністрів України. Має 3-й ранг державного службовця. Нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Дмитро Мира народився  у м. Ямпіль Вінницької області у 1989 році. У 2012-му закінчив Вінницький державний педагогічний університет ім. М. Коцюбинського та отримав диплом за спеціальністю «вчитель математики та економіки». З 2014-го – голова  Вінницької молодіжної ради. Професійну діяльність розпочав у 2012 році педагогом-організатором Центру підліткових клубів за місцем проживання. З 2014 по 2016 рр. – завідувач відділом організаційно-масової роботи КЗ «Центру підліткових клубів за місцем проживання». З вересня 2016-го – призначений на посаду директора цього закладу.

Фото із сайту Вінницької міської ради