Олександр Шиш про хресну ходу УПЦ МП у Вінниці: «Це їхня совість і їхня відповідальність»

Новини Вінниці / Олександр Шиш про хресну ходу УПЦ МП у Вінниці: «Це їхня совість і їхня відповідальність»

Доцільність хресної ходи, яку у Вінниці 8 березня, у час, коли відмінено усі масові заходи, хоче провести місцева єпархія УПЦ Московського патріархату, сьогодні прокоментував директор міського департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш

Доцільність хресної ходи, яку у Вінниці 8 березня, у час, коли відмінено усі масові заходи, хоче провести місцева єпархія УПЦ Московського патріархату, сьогодні прокоментував директор міського департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш.   

«Тема релігії болюча для коментування, але, по-перше, в нас на сьогодні є епідемія грипу. По-друге, є рекомендації Кабміну з метою убезпечення громадян та свідомого непоширення інфекції уникнути масових скупчень громадян і, за можливості, скасувати ті масові культурно-спортивні заходи, що проводяться за участю великої кількості людей. Я не можу вказувати релігійним конфесіям, яким чином їм проводити заходи. Це їхня совість і їхня відповідальність. Але більшість заходів, які планували організовувати обласні чи міські департаменти, ми будемо рекомендувати не проводити. Тому що, в будь-якому випадку, життя і здоров’я людей - набагато вище, ніж найкраще культурне свято». – сказав О.Шиш.

Відео Романа Ковальського    

Нагадаємо, на Вінниччині для запобігання занесенню та розповсюдженню коронавірусу керівництво області рекомендувало обмежити проведення масових заходів, починаючи з 5 березня.

Сергій Маламура

5 березня, 2020