Окупанти знищують прикордонні села на Житомирщині. Мешканцям заборонили перебувати у лісі

Новини Вінниці / Окупанти знищують прикордонні села на Житомирщині. Мешканцям заборонили перебувати у лісі

Не маючи можливості наступати у бік Києва, російські окупанти використовують тактику терору у відношенні до сільської місцевості у північній частині Житомирщини, яка межує з Білоруссю. За кілька діб росіяни обстріляли декілька поліських сіл. Відомо про чотирьох загиблих.

За словами начальника Житомирської ОВА Віталія Бунечка, за минулу добу ворог гатив по селах Народицької громади з реактивної артилерії.

«На жаль констатуємо, що маємо загиблих та постраждалих. Ворог використовує «Гради». По населеному пункту Селець загинуло три військовослужбовці та одна цивільна особа», - зазначив він.

Загалом упродовж 18-19 березня ворог завдав ракетні удари по Великофоснянському та Раківщинському старостинському округу Коростенського району. Так, 18 березня о 10:00 та 19 березня о 10:05 на території Великофоснянського округу здійснено 2 ракетних удари. Пошкоджень та травмованих немає.

А 19 березня о 10:05 внаслідок ракетного удару на території Раківщинського округу пошкоджено 10 приватних будинків (вибито вікна, позривало шифер). Загиблих та травмованих немає. Спільними зусиллями старости та мешканців села здійснено заходи з ліквідації наслідків пошкодження житлових будівель внаслідок ракетного удару.

Також 19 березня о 10:00 з гелікоптера було розстріляно с. Привар Овруцької громади, яке розташоване за 10 км від Білорусі. Це маленький населений пункт, де проживає 50 мешканців. Наразі село повністю зруйноване. Загиблих немає, адже люди переховувались у підвалах.

«От яка ціль, окрім однієї - тупо вбивати простих людей та нищити їхнє житло. Навіть німецькі нацисти просто так для забави людей не розстрілювали», - зазначив у Facebook громадський діяч Тарас Чорновіл.

Ранком 20 березня поліцейські зафіксували 2 факти падіння ракет поблизу Житомира та Коростишева. 

Одночасно з цим, в області обмежили пересування лісними масивами.

«Рішенням Ради оборони Житомирщини від сьогодні на час воєнного стану заборонено відвідування та в'їзд до лісу громадян, за винятком військових, правоохоронців, лісівників та органів місцевої влади. Таке рішення прийняте задля безпеки громадян, а також запобігання лісовим пожежам», - зазначив В.Бунечко.

Олег Верлан

21 березня, 2022