Окупанти у Маріуполі розпилили з БПЛА невідому отруюючу речовину

Новини Вінниці / Окупанти у Маріуполі розпилили з БПЛА невідому отруюючу речовину

Ввечері, 11 квітня, російські окупанти застосували в Маріуполі отруюючу речовину невідомого походження. Її загарбники використали проти військових та мирного населення міста.

Про це повідомили в Telegram-каналі полку «Азов», який боронить Маріуполь. Інцидент стався близько 21:00, росіяни скинули отруту зі свого безпілотника.

У постраждалих спостерігаються дихальна недостатність та вестибуло-атактичний синдром (порушення координації рухів та рівноваги, шум у голові та вухах, нудота, зниження концентрації увагу).

«Наслідки використання невідомої речовини уточнюються», – йдеться в повідомленні.

Міністерства оборони Украіни раніше повідомляло, що вирогідність використання окупантами хімічної зброї дуже висока.

За кілька годин до цього  так званий речник бойовиків «ДНР» Едуард Басурін заявив, що штурмувати підземні укріплення «Азовсталі» немає сенсу, і прямим текстом запропонував застосувати хімічні війська.

«Там підземні поверхи, тому брати цей об'єкт штурмом сенсу не має. Тому що можна покласти велику кількість своїх солдатів, а противник втрат як таких не зазнає. Тому зараз треба розібратися з блокуванням цього заводу, знайти всі виходи і входи – в принципі, це можливо зробити. А після цього вже звернутися, я думаю, до хімічних військ, які знайдуть спосіб, як викурити кротів зі своїх нір», – цитують слова терориста російські медіа.

Олег Верлан

11 квітня, 2022