Окупанти не зможуть утримати лівобережжя Херсонщини – ОК «Південь»

Новини Вінниці / Окупанти не зможуть утримати лівобережжя Херсонщини – ОК «Південь»

Після втечі з Херсона і відступу з правого берега Дніпра російські окупанти почали усвідомлювати, що не зможуть утримати лівобережну частину Херсонської області. Таку думку 24 листопада в коментарі телеканалу «Еспресо» висловила глава об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України, речниця оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

На думку Гуменюк, росіяни «вже розуміють провал своєї військової стратегії».

«Деокупація правобережжя України на південному напрямку повертає ворога до розуміння, що ЗСУ продовжують установлювати вогневий контроль над транспортними артеріями противника. Українська артилерія вже може досягати [вогнем] тих рубежів, які вони будують на лівому березі Дніпра, у районі Армянська [в тимчасово окупованому Криму]», – зауважила вона.

Спікерка бачить ознаки того, що окупанти усвідомлюють незвортнє - доведеться відступати з окупованих територій на півдні.

«На правому березі Дніпра вони будували багатошарову оборону, по [рубежах] якої й відступали. [Точно] так само зараз ворог облаштовує оборонні позиції на лівому березі Дніпра. Противник замінував берегову лінію й облаштовує вогневі позиції вглиб на 15–20 км. Тому що розуміє, що доведеться відступати», – підсумувала Гуменюк.

Олег Верлан

26 листопада, 2022