«Окупантам варто вчитися вплав перетинати Дніпро»: у Зеленського попередили про цейтнот для втечі росіян з Херсона

Новини Вінниці / «Окупантам варто вчитися вплав перетинати Дніпро»: у Зеленського попередили про цейтнот для втечі росіян з Херсона

У ЗСУ підтвердили влучання по Антонівському мосту поблизу Херсона, а в офісі президента попередили російських загарбників, що третього попередження не буде – якщо зараз не втечуть з міста, то змушені будуть перепливати Дніпро.

Вночі 27 липня черговий удар по Антонівському мосту зруйнував конструкцію, через що окупанти змушені були визнати, що «по шляхопроводу рух перекрито».

Удари по мосту підтвердила керівник координаційного прес-центру сил охорони і оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Вона зазначила, що метою військових операцій ЗСУ є «деморалізація ворога, руйнування його планів та збереження української інфраструктури», тому «робота ведеться філігранно».

У Офісі президента закликали окупантів залишити Херсон поки ще є така можливість.

«Рідкісна птиця ВИЛЕТИТЬ із середини Дніпра. Можна, звісно, назвати Антонівський міст засобом ru-ППО, що перехоплює ua-ракети, але від реальності не втечеш: окупантам варто вчитися вплав перетинати Дніпро. Або залишити Херсон, поки є змога. Третього попередження може не бути», - написав у Twitter радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

Олег Верлан

27 липня, 2022