Оксана Марченко пропонує обміняти Медведчука на двох британців

Новини Вінниці / Оксана Марченко пропонує обміняти Медведчука на двох британців

Дружина голови політради партії «Опозиційна платформа – За життя» і кума Путіна Віктора Медведчука Оксана Марченко запропонувала обміняти двох громадян Великобританії, які потрапили в полон до російських окупантів, на свого чоловіка. Це її особиста позиція. В Росії офіційно не підтвердили намір.

Зазначимо, після того, як було затримано Медведчука Марченко звернулась до президентів України та Туреччини Зеленського та Ердогана, але користувачів здивував вигляд світської левиці. Її складно впізнати. Більш того, під час брифінгу у Москві вона намагалась приховати лице. Знявши захисну маску, жінка опустила голову… У мережі припускають, що Марченко зробила пластику та інші маніпуляції для зміни зовнішності, але вони виявилися невдалими. Тому сучасний образ колишньої журналістки настільки відрізняється від звичного.  

«Зі ЗМІ мені стало відомо, що Ейдін Ейслін і Шон Піннер, які діяли у складі підрозділів 36-ї бригади морської піхоти ЗСУ у Маріуполі, здалися в полон збройним силами Росії та «ДНР».

Звертаюся до рідних та близьких Ейсліна та Піннера – у ваших силах просити прем'єр-міністра вашої країни Бориса Джонсона вплинути на українське керівництво та домогтися звільнення Ейдіна та Шона шляхом їхнього обміну на затриманого київською владою українського опозиційного політика і мого чоловіка Віктора Медведчука», - сказала Оксана Марченко.

Звернення російською та англійською мовами опубліковане в YouTube дружини Медведчука.

Нагадаємо, що 13 квітня СБУ поділилась планами Медведчка, він переховувався у Києві та за допомоги ФСБ планував через ПМР потрапити до Росії. Володимир Зеленський запропонував Росії обміняти Медведчука на українських громадян, які перебувають у полоні російських військових, але Кремль відмовився, заявивши, що той «не є громадянином РФ».

Про британця Ейдіна Ейсліна стало відомо 12 квітня. Військовослужбовець бригади морської піхоти ЗСУ, який брав на той час участь в обороні Маріуполя, сказав своїм друзям і родині, що разом з іншими складе зброю та згоден на полон.

«Борис Джонсон, який з'їздив нещодавно до Києва, напевно в курсі долі підданих королівської величності. Не забариться з відповіддю ж. А Ліз Трасс розповість, що британці там в принципі робили», - зазначила представник МЗС Росії у Telegram Марія Захарова. 

Олег Верлан

16 квітня, 2022