Оголошено про підозру патрульному, який у Вінницькому районі спричинив смертельну ДТП

Новини Вінниці / Оголошено про підозру патрульному, який у Вінницькому районі спричинив смертельну ДТП

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури спільно з 4-им слідчим відділом (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, повідомлено про підозру співробітнику патрульної поліції Києва, який влаштував ДТП зі смертельними наслідками.

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури спільно з 4-им слідчим відділом (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, повідомлено про підозру співробітнику патрульної поліції Києва, який влаштував ДТП зі смертельними наслідками.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, правоохоронець підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 2861 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, якщо вони спричинили смерть потерпілого).

Установлено, що 32-річний поліцейський увечері 14 червня поблизу села Нова Прилука Вінницького району спричинив дорожньо-транспортну пригоду. Чоловік, керуючи легковим автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, на заокругленій ділянці дороги не врахував дорожню обстановку та допустив виїзд транспортного засобу за межі проїжджої частини. Автівка злетіла в кювет, зіткнулася з деревом та перекинулася.

На момент ДТП в автомобілі, крім водія, перебували четверо пасажирів – двоє чоловіків та дві жінки. Троє з них отримали тілесні ушкодження різних ступенів тяжкості. Одна жінка від отриманих травм загинула на місці пригоди.

Прокуратурою кермувальнику повідомлено про підозру.

Сьогодні, 17 червня, Вінницький міський суд задовольнив клопотання прокуратури про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою терміном на 60 діб із визначенням застави у сумі 181 тис. грн. Також на час досудового слідства поліцейського відсторонено від займаної посади.

Макс Мельник

17 червня, 2021