Оголошено про підозру колишньому директорові вінницького ДП «Електричні системи»

Новини Вінниці / Оголошено про підозру колишньому директорові вінницького ДП «Електричні системи»

У слідчому управлінні Головного управління Нацполіції у Вінницькій області оголосили про підозру у службовій недбалості колишньому посадовцю, який своїми діями спричинив тяжкі наслідки охоронюваним законом правам та інтересам очолюваного ним підприємства.

З власних джерел NaПарижі відомо, що мова йде про екскерівника Державного підприємства «Електричні системи», розташованого в корпусах 45-го заводу на вулиці Стрілецькій у Вінниці. У червні 2020 року Олександра Т. було звільнено з посади директора через закінчення терміну контракту, а потім почалося розслідування його діяльності та відкриття кримінального провадження.  

Трохи нагадаємо передумови. У 2017-му у Вінниці помпезно відкрили цех держпідприємства «Укроборонпрому», яке мало виробляти електричне й електронне устаткування для автотранспортних засобів, а по факту під замовлення компанії Delphi. Попри іноземні інвестиції деякі схеми на підприємстві залишались старими…

Як вказують у відділі комунікації поліції Вінницької області, досудовим розслідування встановлено, що 45-річний підозрюваний підписав акти приймання виконаних будівельних робіт, не звіривши відповідність обсягів виконаних робіт з реконструкції електромереж, з їх вартістю та передав їх до бухгалтерії для здійснення розрахунку.

Згідно з висновком судової будівельно-технічної експертизи обсяги і вартість запланованих будівельних робіт та застосованих матеріалів, не відповідають фактично виконаним об’ємам, тобто роботи були виконані не в повному обсязі.

Через неналежне виконання своїх службових обов’язків зловмисник завдав збитків державі в розмірі близько 300 тисяч гривень.

Чоловікові 25 жовтня слідчі оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість), за що передбачено позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 

Макс Мельник

26 жовтня, 2021