Огляд бойових дій за 806-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 806-ту добу збройної агресії рф проти України

Протягом минулої доби відбулося 146 бойових зіткнень.

Ворог завдав 60 ракетних та 90 авіаційних ударів, здійснив 107 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Нічна атака виконувалася за допомогою 20 безпілотників типу “Shahed-136/131”, але силами протиповітряної оборони було знищено 17 з них.

Авіаційні удари призвели до пошкоджень населених пунктів в Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях. Артилерійський вогонь охопив понад 110 населених пунктів на території Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На багатьох напрямках військова ситуація залишається напруженою, зі зростанням обстрілів і нападів російських військ. Зокрема, на Куп’янському напрямку відбито 16 атак, на Бахмутському - 26, на Авдіївському - 45, а на Херсонському - 4. Українські війська продовжують активно відстоювати свої позиції та завдавати втрат ворожим силам.

Водночас протягом доби авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 3 засобах протиповітряної оборони, 2 артилерійських засобах, 10 районах зосередження особового складу та 1 іншому важливому об’єкту противника.