Огляд бойових дій за 799-ту добу збройної агресії рф проти України

Новини Вінниці / Огляд бойових дій за 799-ту добу збройної агресії рф проти України

За минулу добу відбулося 121 бойове зіткнення.

Ворог завдав 5 ракетних та 63 авіаційних ударів, здійснивши також 72 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, в результаті російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, а також руйнування та пошкодження об’єктів цивільної інфраструктури.

Авіаційні удари за минулу добу стали об'єктом населених пунктів у Харківській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях, а також Донецької, Луганської та Запорізької областей. Під артилерійським вогнем опинилися понад 120 населених пунктів в різних областях.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається стабільною.

Противник продовжує зберігати військову присутність та проводити диверсійні акції на Сіверському та Слобожанському напрямках. На Куп’янському напрямку відбито 14 атак, на Лиманському - також 14 атак, на Бахмутському - 20 атак, на Авдіївському - 39 атак, на Новопавлівському - 22 атаки.

На Оріхівському напрямку ворог двічі атакував позиції наших військ, а на Херсонському - 9 разів.

Попри агресивні дії противника, наші війська продовжують активні операції, завдаючи ворогу втрат та виснажуючи його по всій лінії фронту. За минулу добу наші авіаційні та ракетні війська вразили пункти управління та зосередження особового складу противника.