Один з перших хворих на короновірус українців записав відеозвернення з роз’ясненням лікування

Новини Вінниці / Один з перших хворих на короновірус українців записав відеозвернення з роз’ясненням лікування

Житель сусідньої до Вінниці області, жмеринчанин Вадим виклав у мережу відеозвернення з лікарні. Саме Вадим був першим офіційно підтвердженим хворим на короновірус.

Житель сусідньої до Вінниці області - Вадим з Чернівців виклав у мережу відеозвернення з лікарні. Саме він є першим офіційно підтвердженим хворим на короновірус.

У мережі Facebook чоловік захотів повідомити усіх про симптоми хвороби про її хід та можливих методах лікування.

Як запевняє Вадим, головним симптомом є підвищена температура – вище 38 градусів. Але, якщо в вас 37, 37.2 чи 37.5 панікувати не треба. Відлік тривоги починається з температури вище 38 градусів.

«Окрім цього, при прибутті в лікарню на тести у мене було червоне горло й мені робили рентген, на ньому було видно білу полосу на моїх легенях. Я також здав аналізи крові й було встановлено, що в мене знижені лейкоцити», - додає пацієнт.

Коли хворому зробили експрестест, то він був негативний! Хоча медики заявляли, що вірогідність цього тесту лише 30%. Після цього здаються так звані тести ПЦР й вже вони виявились позитивними.

«Отже, лікування. Або як лікують коронавірус в Україні, й можливо по всьому світу. В Україні дане лікування називають -  посимптомне. Тобто, температура – парацетамол, кашель – амброксол, болить голова – ібупрофен (я точно не можу стверджувати, особисто в мене не боліла). Іншими словами, жодного підтвердженого лікування мені не проводять. 

Коли мене госпіталізували, дуже велику допомогу мені оказал лікар вірусної амбулаторії, який в перші ж години виявив у мене цю недугу й порекомендовав мені використовувати такий препарат як інтеферон, з назвою назоферон. Наскільки мені відомо, це офіційно підтверджений на сайті Всесвітньої організації охорони здоров’я препарати інтеферон. Тому, приймайте інтеферон, повірте, гірше не буде», - запевняє Вадим.

Отже, головні методи діагностування й протікання хвороби, та як не допустити погіршення й які параметри контролювати?

1 – температура,

2 – тиск та пульс,

3 – дуже важливий, однак не всім відомий, це сатурація. Тобто збереження залишкового об’єму легень.

«Якщо грубо кажучи, то поєднується об’єм повітря, який ми вдихаємо, та видихаємо. Ідеальний показник 100%. Мені робили два тести, перший був 98%, а останній показав 100%. Але це не означає, що я себе чудово почуваю і що я повністю здоровий. Насправді, у мене є невеликий кашель, так само хвилює горло, яке все ще червоне й у легенях є невелике печіння. Коли всі ці симптоми зникнуть, мені зроблять два повторних тести протягом доби, і якщо вони будуть негативними, то, як мені сказали, мене відпустять. Але я офіційно заявляю, що я давно прийняв рішення, що після підтвердження мого повного одужання, я все одно продовжу самоізоляцію ще на 14 діб після виписки. Бажаю усім здоров'я, не хворійте й не бійтесь вірусу. Ми сильніше й поборемо його!», – саме так завершує своє відеозвернення перший в Україні хворий на короновірус.

Ірина Заіковата

23 березня, 2020