Одна на двох: у Жмеринці двом сиротам вручили ключі від квартири

Новини Вінниці / Одна на двох: у Жмеринці двом сиротам вручили ключі від квартири

У Жмеринці двоє хлопців-сиріт відтепер не винайматимуть житло, а житимуть в квартирі, ключі від якої отримали напередодні. Соціальне житло надали Андрію Гринько та Владиславу Лісовому, які перебували на черзі. Помешкання для юнаків придбали коштом державної цільової субвенції.

У Жмеринці двоє хлопців-сиріт відтепер не винайматимуть житло, а  житимуть в квартирі, ключі від якої отримали напередодні. Соціальне житло надали Андрію Гринько та Владиславу Лісовому, які перебували на черзі. Помешкання для юнаків придбали коштом державної цільової субвенції.

Один із юнаків виховувався у дитячому будинку сімейного типу, другий знаходився під опікою родичів. Після виповнення вісімнадцяти років Андрій та Владислав змушені були орендувати квартиру. Тож отримання власного помешкання для молодих людей є значною допомогою від держави.

"Сьогодні не просто, навіть маючи роботу, винаймати житло. Ми платили за орендовану квартиру більше 2,5 тис. грн. До того ж, разом із житлом ми отримали земельну ділянку, яку плануємо обробляти",  - зауважив Владислав Лісовий.

За словами голови облдержадміністрації Валерія Коровія, який вручав хлопцям ключі на помешкання, сьогодні у Вінницькій області понад 300 дітей з числа сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, потребують забезпечення житлом.

"Програма Кабінету міністрів України, яка ініційована прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, є дійсно потрібною. Мова йдеться про надзвичайно важливу проблему - надання соціального житла дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування. В листопаді 2017 року в область надійшло 7,9 млн. грн., які дали змогу придбати 11 квартир і 1 будинок сімейного типу. На 2018 рік область додатково отримала майже 17,4 млн. грн., що дасть можливість значно збільшити кількість придбаних квартир для даної категорії людей віком до 25 років" – сказав  Валерій Коровій.