Очільник Мінрегіону Чернишов пообіцяв сприяти збільшенню коштів на ремонт доріг на Вінниччині

Новини Вінниці / Очільник Мінрегіону Чернишов пообіцяв сприяти збільшенню коштів на ремонт доріг на Вінниччині

Керівник Міністерства розвитку громад та територій України Олексій Чернишов залишився задоволений побаченим у Вінниці 5 травня. Зокрема темпами ремонту мосту через залізничні колії на «Великій об’їзній» обласного центру. У свою чергу він пообіцяв, що сприятиме збільшенню асигнувань з державної скарбниці у ремонт дорогі Вінниччині на наступний рік, адже у Службі автодоріг підготували проєктно-кошторисну документацію для багатьох ділянок.

Керівник Міністерства розвитку громад та територій України Олексій Чернишов залишився задоволений побаченим у Вінниці 5 травня. Зокрема темпами ремонту мосту через залізничні колії на «Великій об’їзній» обласного центру. У свою чергу він пообіцяв, що сприятиме збільшенню асигнувань з державної скарбниці у ремонт доріг Вінниччини на наступний рік, адже у Службі автодоріг підготували проєктно-кошторисну документацію для багатьох ділянок.

Інспектував хід капітального ремонту мосту на автомобільній дорозі М-12 «Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка» на ділянці «Велика об’їзна» міністр разом з головою ОДА В.Скальським, мером Вінниці С.Моргуновим та керівником Служби автодоріг в області І.Алексєєвим.   

Посадовці оглянули будівельний майданчик, де замінювали верхню прогонову будову на монолітну плиту та ремонтували опори на шляхопроводі через залізницю.

«Ремонт наразі проводиться по одній стороні проїжджої частини, де на даний момент монтуються фасадні блоки з наступним облаштуванням тротуару, - коментує начальник відділу технічного контролю Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Олександр Гонько.- Завдяки розширенню проїжджої частини з 9 до 11,5м дещо збільшиться пропускна спроможність мосту та з’являться зручні тротуари».

Карантин не вплинув на терміни і якість виконання робіт, які розпочалися 1 березня, тож до 1 вересня будівельники планують завершити їх та здати міст в експлуатацію. Загальна кошторисна вартість об’єкта складає 55,9 млн грн. Також Олексію Чернишову показали хід капремонту іншої ділянки на дорозі М-12 «Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка» (395+000 – 399+397 на «Великій об’їзній»).

«Можу підсумувати,- зазначив очільник Мінрегіону, - нам ще дуже багато потрібно робити задля покращення доріг як капітального ремонту, так і нового будівництва. На Вінниччині дійсно відбувається велика робота, але є розуміння, що область та місто потребують більшого піклування. Це, звичайно, питання часу».

За словами міністра, обсяги дорожніх робіт на 2020 рік вже визначені. Отже Вінниччина має виконати той обсяг реконструкції та капітального ремонту доріг, який запланований. 

«Я повернусь до Києва з чітким розумінням того, що на наступний рік необхідно передбачити більше грошей на будівництво доріг Вінницької області. На Вінниччині є підготовлені проєкти, в котрі Державний фонд регіонального розвитку може вступати як учасник і це мене дуже задовольняє»,- зазначив посадовець.

Фото: ОДА

Новини Вінниці / Очільник Мінрегіону Чернишов пообіцяв сприяти збільшенню коштів на ремонт доріг на Вінниччині Новини Вінниці / Очільник Мінрегіону Чернишов пообіцяв сприяти збільшенню коштів на ремонт доріг на Вінниччині Новини Вінниці / Очільник Мінрегіону Чернишов пообіцяв сприяти збільшенню коштів на ремонт доріг на Вінниччині Новини Вінниці / Очільник Мінрегіону Чернишов пообіцяв сприяти збільшенню коштів на ремонт доріг на Вінниччині Новини Вінниці / Очільник Мінрегіону Чернишов пообіцяв сприяти збільшенню коштів на ремонт доріг на Вінниччині
Олеся Рудницька

6 травня, 2020