Обвинувальний акт щодо голови Тиврівського райсуду Ратушняка скерували до ВАКС для розгляду по суті

Новини Вінниці / Обвинувальний акт щодо голови Тиврівського райсуду Ратушняка скерували до ВАКС для розгляду по суті

За матеріалами досудового розслідування НАБУ прокурорами САП 10 лютого скеровано до суду обвинувальний акт щодо одержання неправомірної вигоди головою Тиврівського райсуду Вінницької області Ігорем Ратушняком.

«За версією слідства, у серпні 2021 року суддя висловив прохання надати йому через посередника неправомірну вигоду у розмірі 40 000 гривень за кожний гектар земельної ділянки, що з урахуванням площі землі 3,09 га складає 120 тис. гривень (4620 дол. США), за прийняття рішення щодо визнання права власності на цю земельну частку(пай) за фізичною особою», - повідомляють у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Детективами НАБУ спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Вінницькій області ДСР Нацполіції в ході проведення слідчих дій задокументовано два факти передачі коштів – 3 тис. доларів та 1 620 доларів.

На сьогодні досудове розслідування у справі закінчено. Обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Раніше Парижі повідомляв, що ВАКС продовжив термін відсторонення від посади голови Тиврівського райсуду Ратушняка до 11 березня, а 13 грудня у САП завершили розслідування по отриманню хабаря.

Макс Мельник

10 лютого, 2022