Обвинуваченим в убивстві вінницького таксиста дали довічне ув’язнення

Новини Вінниці / Обвинуваченим в убивстві вінницького таксиста дали довічне ув’язнення

До довічного ув’язнення засуджено трьох зловмисників, які у 2015 році вбили 28-річного вінничанина. Вінницький апеляційний суд поставив крапку у тривалому процесі по вбивству водія таксі.

До довічного ув’язнення засуджено трьох зловмисників, які у 2015 році вбили 28-річного вінничанина. Вінницький апеляційний суд поставив крапку у тривалому процесі по вбивству водія таксі.

Як зазначають у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, у жовтні 2015 року правоохоронці встановили та затримали трьох причетних до злочину чоловіків. Впродовж п’яти місяців тривало досудове розслідування та були зібрані докази провини затриманих.  

Слідчі встановили, що зловмисники заздалегідь готувались до злочину, домовились з чоловіком, який придбає у них викрадений автомобіль. За жертву випадково обрали водія «Ауді». Замовили йому поїздку з Вінниці до Мізяківських Хуторів, що у Вінницькому районі.

Дорогою один зі злочинців накинув водієві на шию металевий трос і почав його душити, але зашморг обірвався. Таксист намагався втекти, але зловмисники його наздогнали, побили, вивезли до лісу та задушили мотузкою. Тіло потерпілого заховали під гіллям.  

Організатору й керівнику злочинної групи, раніше судимому, суд першої інстанції призначив 15 років позбавлення волі, двом іншим – відповідно 13 і 14 років з конфіскацією майна.

Проте Вінницький апеляційний суд скасував вирок першої інстанції в частині призначеного покарання та присудив усім чоловікам довічне позбавлення волі. 

Новини Вінниці / Обвинуваченим в убивстві вінницького таксиста дали довічне ув’язнення Новини Вінниці / Обвинуваченим в убивстві вінницького таксиста дали довічне ув’язнення Новини Вінниці / Обвинуваченим в убивстві вінницького таксиста дали довічне ув’язнення
Макс Мельник

17 червня, 2020