Оборона Бахмута та загроза утворення «котла» для росіян у Лимані: у ЗСУ розповіли деталі

Новини Вінниці / Оборона Бахмута та загроза утворення «котла» для росіян у Лимані: у ЗСУ розповіли деталі

Збройні сили України звільнили село Яцьківка на півночі Донеччини. Окрім того, захисники відновили контроль позицій поблизу Бахмута, а саме на східних околицях міста.

Про це під час брифінгу заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов.

«Під час проведення штурмових дій підрозділами Сил оборони встановлено контроль над населеним пунктом Яцьківка», – сказав він, додавши, що звільнене село розташоване через річку Оскол поруч з Харківщиною.

За неофіційною інформацією, яку підтверджують різні військові експерти та блогери, а також британська розвідка, ЗСУ здійснили прорив на схід від Яцьківки. А саме по лінії Рубці – Коровій Яр – Карпівка – Рідкодуб. Це на північ від Лиману. Також українські військові зайняли селище Дробишеве, передмістя Лиману.

Ситуація складається таким чином, що російське угрупування, сконцентроване у Лимані, яке другий тиждень тримає місто, може опинитися у «котлі».

Якщо на півночі Донеччини росіяни змушені відступати, то ближче до центру – максимум зусиль кинули на захоплення міста Бахмут. Більш того, поволі окупантам вдалось пройти уперед.  

Але, за словами Громова, ситуація на Бахмутському напрямку складна, хоча контрольована. Окупанти планують оточити Бахмут, але ЗСУ тримають оборону. Також вдалося відновити раніше втрачені позиції на південь від Бахмута.

Чому захопити це місто так важливо? Зайняв його, військове керівництво РФ «нарешті» зможе доповісти про «успіхи», адже з липня росіянам не вдалось захопити жодного більш-менш великого міста. Бахмут окупанти розглядають як порятунок меседжа «все по плану». Втім, бої на підступах до міста тривають кілька місяців.  

Олег Верлан

23 вересня, 2022