Новий прокурор Вінниччини Олексій Химченко окреслив пріоритетні напрямки роботи

Новини Вінниці / Новий прокурор Вінниччини Олексій Химченко окреслив пріоритетні напрямки роботи

Через три тижні після призначення керівником Вінницької обласної прокуратури Олексій Химченко зібрав журналістів на свій перший брифінг. Він чітко окреслив пріоритетні напрямки та запевнив, що відкритий до контактів з медійниками.

«Рано освічуватися у любові місту, але вражає охайністю», - зазначив О.Химченко щодо Вінниці та запевнив, що відкритий до співпраці з журналістами та критичних зауважень з боку медіа.

Проте головними «тезами» брифінгу були саме напрямки роботи обласної прокуратури, які керівник окреслив. Це «військові» злочини, злочини у бюджетній сфері, боротьба з корупцією, злочини проти журналістів.

Окремо він торкнувся теми реалізації підакцизної продукції. Саме останніми тижнями триває чергова «хвиля» затримань людей дотичних до цього нелегального бізнесу. За неофіційною інформацією, відбувається певний перерозподіл ринку, тому прибирають тих, хто контролював «схеми». Проте це лише здогадки.

За офіційною інформацією, яку озвучив О.Химченко, у розрізі боротьби з контрафактом, відбулось понад 60 обшуків у Могилів-Подільському районі, де вилучено більше 15 тонн алкогольної продукції сумнівної якості та близько 5 тонн спирту. Про підозру вже повідомили 8 особам. Паралельно відбуваються заходи щодо виявлення сигарет без акцизних марок.

На запитання NaПарижі про виявлені ним недоліки у роботі Вінницької обласної прокуратури Олексій Сергійович відповів максимально лаконічно – що не хоче коментувати дії попередників, а планує приділяти увагу використанню бюджетних коштів. Фактично натякнувши, що саме у цій сфері недопрацьовували.

Також О.Химченко наголосив, що прокуратура у судах відстоюватиме питання повернення до комунальної власності та аукціону по ділянці землі перед Центральним ринком, де нині відбувається будівництво. На його думку, не повинно бути так, що у приватному володінні ділянка опинилась через можливість першочергової приватизації землі під МАФом. Він сподівається, що потворний розгляд у судах принесе користь (раніше суди першої та апеляційної інстанції не підтримали позицію прокуратури, але Верховний суд повернув справи на новий розгляд.     

Щодо кадрових питань Олексій Химченко пояснив, що наразі вакансій посад заступників немає. Призначений нещодавно заступником керівника Андрій Костік (теж переведений з Одеси) куруватиме нагляд за роботою поліції та СБУ.

Ігор Заіковатий

23 листопада, 2023