Новостворена вінницька Асоціація забудовників допоможе покупцям житла знайти надійних партнерів

Новини Вінниці / Новостворена вінницька Асоціація забудовників допоможе покупцям житла знайти надійних партнерів

Останнім часом нерідко недобросовісні забудовники обманюють покупців та інвесторів. Зрозуміло, стикалися з цим і вінничани. Щоб допомогти людям знайти надійних партнерів, була створена Асоціація забудовників Вінниці. Планується, що вона увійде до аналогічної Всеукраїнської організації.

Останнім часом нерідко недобросовісні забудовники обманюють покупців та інвесторів. Зрозуміло, стикалися з цим і вінничани. Щоб допомогти людям знайти надійних партнерів, була створена Асоціація забудовників Вінниці. Планується, що вона увійде до аналогічної Всеукраїнської організації.

Затвердили голову

Днями міську Асоціацію презентували на прес-конференції. Серед близько десятка учасників були забудовники, представники юридичних підприємств та інших організацій, що будуть партнерами Асоціації.

Досягли домовленостей щодо юридичного обслуговування адвокатською компанією «Марцинковський і партнери» та програмного обслуговування компанією «ROGMAX Digital LTD», яку на Конференції представляв її засновник Максим Машницький. У цих партнерів - великий досвід роботи в галузі будівництва.

Головою Асоціації забудовників Вінниці затвердили Ольгу Платовську. Як організатора, який не має власної будівельної компанії і може неупереджено здійснювати керівництво.

– Будівельна галузь у Вінниці стрімко розвивається. Водночас це має не лише переваги, але й певні ризики. Насамперед – ризики інвестування у будівництво. Тому ми вирішили їх мінімізувати. Всі члени Асоціації пройдуть перевірку нашими експертами та отримають відповідний документ. Головна наша мета – допомогти налагодити довірчі відносини між клієнтом та забудовником, – каже Ольга Платовська.

Керівництво запрошує до лав Асоціації всіх, хто збирається працювати чесно і відкрито. Для цього юридичній або фізичній особі достатньо подати заяву і принести пакет документів.

За словами члена Асоціації, власника будівельної фірми «AVM Development» Володимира Адамчука, подібна організація допоможе не лише потенційним покупцям нерухомості, а й самим забудовникам.

- Асоціація потрібна вінничанам, які планують купувати, наприклад, квартиру. Вони зможуть тут отримати консультацію та достовірну інформацію про забудовника. Для Вінниці така організація – новинка. Але я, як забудовник з 20-річним стажем (з успішно зданими об’єктами не лише у Вінниці, а й в Ужгороді, Дніпрі, Запоріжжі), знаю, що такі Асоціації утворюються в багатьох містах. Тому, коли мені запропонували долучитись, я одразу погодився. Нашій компанії склали перелік документів для перевірки, ми їх надали. І моя присутність тут свідчить про те, що всі об’єкти нерухомості в порядку, - розповідає Володимир Адамчук.

Партнери у США і Німеччині

До вінницької Асоціації входитимуть не лише будівельні компанії, але й підприємства, чия діяльність із ними тісно пов’язана. Наприклад, проєктні та юридичні організації, дизайнерські студії та інші фірми, які зацікавлені в налагоджені взаємодії всіх операторів будівельного ринку.

Мета створення нової організації в тому, щоб покупець був захищений, а ризик придбання неякісного житла зводився до нуля. Покупці зможуть переглянути відкриті реєстри членів організації та поспілкуватися із тими, хто створює нерухомість. А також обрати собі дизайнерське агентство , обслуговуючу організацію та отримати інші послуги.

Експерт із питань нерухомості Богдан Платовський зазначив, що партнери вінницької Асоціації є не лише у Києві, але й у Сакраменто, Нью-Йорку і Баден-Бадені; є також звернення про співпрацю із Ізраїлю.

- Асоціація є некомерційною організацією. Вона займатиметься роз’яснювальною роботою із населенням та підтримкою забудовників від недобросовісної конкуренції, допомогою у вирішенні складних юридичних питань. На сьогодні маємо звернення декількох підприємств про нанесення великих збитків від наклепу та розповсюдження неправдивої інформації. Якщо факти підтвердяться – звернемось за відшкодуванням шкоди, – сказав Богдан Платовський.     

Асоціація прагне, щоб до її структури входили якомога більше організацій. Вже подано понад 10 заявок, які перевіряються.  При Асоціації працюватиме постійно діючий третейський суд. Відкритий також реєстр скарг та пропозицій від покупців (із документальним підтвердженням)

Користь для забудовників

Представник «Компанії управлінням будівництвом» Герман Літке пояснив, що забудовникам вигідно вступати до лав Асоціації, адже вона захищатиме їхні права.

– Наша спільна мета – зробити Вінницю справжнім європейським містом. І будувати щось цікавіше, ніж те, що створювали тут роками. Це стосується і житлової, і комерційної забудови, – пояснив Герман Літке.

Представник компанії «Каскад-Будінвест» Олена Голощук подякувала, що Асоціація відмітила їхній проєкт (багатоквартирний будинок в центрі міста, як житло класу «Люкс») та висловила сподівання в подальшому радувати вінничан новими забудовами.

Представниця студії дизайну інтер’єрів «Є дизайн» і мережі меблевих салонів «МІА» Аліна Скомаровська наголосила, що нове об’єднання допоможе ділитися здобутками і стати кращими.

– Наприклад, у Києві та інших містах-«мільйонниках» кожен солідний забудовник співпрацює із дизайнерськими студіями. Вони пояснюють покупцю, яким може бути його житло, і не лише у VIP-сегменті, – сказала Аліна Скомаровська.

Захист від шахраїв

Артур Машницький із компанії «Amiron LTD», що займається ексклюзивним будівництвом із металоконструкцій по всій Україні, висловив задоволення щодо створення Асоціації. Він впевнений, що у Вінниці існує велика потреба в такому органі.

На зустрічі був активіст Валерій Сорока. Він представляє інтереси сотень вінницьких родин, які вклали кошти у неякісне житло. Асоціація забудовників Вінниці співпрацюватиме із паном Сорокою.

– Люди все життя складали гроші, щоб придбати квартиру. Деяким до 12 років обіцяють, що житло буде здано. Майже ніхто не розуміє, куди треба звертатися за допомогою від шахраїв. Якщо вінничани знатимуть, до яких надійних забудовників варто йти, вони не потраплятимуть у такі пастки. Матимуть гарантії, що не залишаться без житла або не отримають квартиру, яка не відповідатиме нормам будівництва, – зауважив Валерій Сорока.

Пресслужба Асоціації забудовників Вінниці

admin

22 серпня, 2020