Нові штрафи можуть добре вдарити по кишенях водіїв-порушників ПДР

Новини Вінниці / Нові штрафи можуть добре вдарити по кишенях водіїв-порушників ПДР

Нові штрафи можуть добре вдарити по кишенях водіїв-порушників ПДР У перший день нового року набула чинності урядова постанова від 10 листопада 2017 року, згідно якої значно зросли штрафи за порушення правил дорожнього руху. А разом з тим – з 1 січня швидкість руху в населених пунктах обмежено до 50 км/год (до цього дозволялося їздити зі швидкістю до 60 км/год).

У перший день нового року набула чинності урядова постанова від 10 листопада 2017 року, згідно якої значно зросли штрафи за порушення правил дорожнього руху. А разом з тим – з 1 січня швидкість руху в населених пунктах обмежено до 50 км/год (до цього дозволялося їздити зі швидкістю до 60 км/год).

Майже всемеро зростає штраф за перевищення швидкості в містах. Раніше «гонщиків» штрафували на 510 грн, тепер же їм доведеться заплатити 3,4 тис. грн.

Водіям, які залишили місце ДТП, теж доведеться сплатити 3,4 тис. грн штрафу (раніше він складав 225 грн). А права керувати автомобілем  їх можуть позбавити на півроку.

Відтепер занадто дорогим стане катання на автомобілі тим, у кого немає водійських прав. З 1 січня за це правопорушення штраф складає до 10,2 тис. грн. А тих, хто вдруге сяде за кермо без прав, можуть оштрафувати на 40,8 тис. грн.

А ще важлива інформація для майбутніх водіїв. Отримане після успішної здачі іспитів водійське посвідчення буде дійсним два роки. Якщо за цей період водій не порушить тричі ПДР, то термін дії посвідчення автоматично продовжать аж на 30 років. А от порушникам правил руху доведеться знову здавати іспити.

Юрій ЯРМОЩУК

Юрій Ярмощук

2 січня, 2018