Нові деталі масованої «бавовни» у Москві: один із дронів впав за 3 км від резиденції Путіна

Новини Вінниці / Нові деталі масованої «бавовни» у Москві: один із дронів впав за 3 км від резиденції Путіна

Вперше з часів Другої світової війни Москва здригалась від вибухів. Хоча тамтешні військові намагались приховати обсяги атак, розголос дається взнаки. У поліції Москви та Московської області оголосили спеціальний план «Тайфун», який передбачає збір особового складу МВС для усунення наслідків.

Раніше у 2013 році «Тайфун» впровадили у Челябінській області після падіння метеорита та метеоритного дощу, а у 2018 році поліція Туапсе - через сильні дощі та небезпеку затоплення.

Екснардеп Антон Геращенко нагадав, що російський план «Тайфун» співзвучний з найменуванням операції німецької армії під час Другої світової війни.

«Рашисти переймають «найкращий» досвід своїх ідейних натхненників», – написав Геращенко.

Раніше росіяни запозичили у гітлерівців символи Z і V.

Зазначимо, що в епіцентрі ранкової атаки дронів по столиці Росії 30 травня опинилися маєтки наближених до диктатора Володимира Путіна осіб. Хоч там і стверджували, що ППО збила більшість безпілотників, вони чи їхні уламки долітали до Москви або падали у прилеглих районах – наприклад, за 3 км від резиденції диктатора РФ.

Державне росТВ про атаку майже не повідомляло, але чергова істерична реакція росіян на кадри в соцмережах свідчила про їхню паніку. «Можем объяснить» припустило, що це могла бути психологічна атака, до того ж на місця, населені путінською елітою.

За словами журналістів цього російськомовного естонського інтернет-видання, в ефірі російських телеканалів практично нічого не повідомлялося про наймасштабнішу з початку війни проти України «атаку безпілотників на столицю і наближені райони».

Так, пропагандистський канал «Росія-24» наголошував на тому, що будівлі були лише трохи пошкоджені, а всі БпЛА «уражені». РосЗМІ навіть не перервали своїх ефірів на спецвипуски новин.

«Ймовірно, це була психологічна атака, до того ж на місця, населені путінською елітою. У Москві – це престижні південно-західні мікрорайони», – йдеться у повідомленні «МО».

Журналісти опублікували карту, вказавши на ній точки, де вранці вівторка була "бавовна" навколо Москви.

 

За їхніми словами, один із дронів упав у селищі Ільїнське – всього за 3 км від резиденції російського диктатора в Ново-Огарьово. Також у селищі Знам'янське стоїть маєток путінського друга Геннадія Тимченка. По сусідству там – резиденція прем'єр-міністра РФ Михайла Мішустіна «Горки-9» та будинок колишнього зятя Путіна – Кирила Шамалова. Поруч живуть батько губернатора Московської області, сенатор Юрій Воробйов і міністр оборони Сергій Шойгу.

«Поряд із селом Жуківка КП «Ільїнське поле», де стоять один навпроти одного особняки найближчих друзів Путіна братів Аркадія та Бориса Ротенбергів. А по сусідству будинок коханки Шойгу – Олени Шебунової. У селищі "Ландшафт" будинок Сергія Кириєнка. В Барвисі – президента "Роснафти" Ігоря Сечина. Колишньою дачею Мікояна володіє глава Росгвардії Віктор Золотов», – перерахувало видання імена представників російської еліти, яка живе в зоні, де літали БпЛА.

А в Архангельському розташовано будинок голови Конституційного суду РФ Валерія Зорькіна, який днями «приніс Путіну карту Європи з Україною, яка там відсутня».

У цих місцях, де російська ППО «збивала» дрони, живуть і «принци»: діти Сечина – Інга та Іван (у Барвисі), син воєначальника Віктора Золотова роман (у Річному) і зять Юрій Чечихін.

«Дрон прямував у селище Власиха – там центральний командний пункт Ракетних військ стратегічного призначення», – підсумували журналісти "МО".

Загалом російські канали зранку писали, що не менше 32 БПЛА невстановленого типу атакували Москву і Московську область. Внаслідок атаки "ніхто з цивільних не постраждав". У самих росіян була версія, що дрони запускалися зранку безпосередньо з території РФ.

Офіційний канал міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm пише, що приналежність БПЛА, які зранку завітали у Москву, вже встановили: вони – «китайські й прилетіли зі східної частини Московської області».

Олег Верлан

30 травня, 2023