Нова сучасна школа на Поділлі готується до відкриття: їдальню облаштували сучасним обладнанням (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Нова сучасна школа на Поділлі готується до відкриття: їдальню облаштували сучасним обладнанням (ВІДЕО)

У вінницькій гімназії №24, що знаходиться на Поділлі вже повністю обладнали харчоблок. ПРо це, на своїй сторінці у Facebook розповів мер Вінниці - Сергій Моргунов.

У вінницькій гімназії №24, що знаходиться на Поділлі, вже повністю обладнано харчоблок. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів мер Вінниці Сергій Моргунов.

"Їдальня простора і велика – дітям має сподобатися інтер’єр. Але в першу чергу, їм мають смакувати шкільні обіди. Кухарі запропонують збалансоване меню: необхідне обладнання є і продукти обов’язково будуть свіжі та якісні.

Єдине, що новий навчальний рік в країні розпочнеться в умовах продовження карантину, тому харчування дітей у закладах освіти організують відповідно до епідеміологічних норм. Це стосуватиметься розстановки столів, графіку харчування та роздачі обідів" - зазначає очільник міста. 

Технічна працівниця Світлана Фейцаренко додала телеканалу ВІТА:

"Ми не встигали виносити коробочки, тому що дуже багато обладнання і все дуже сучасне, нове, яскраве, аж захотілося самій піти в перший клас. Наразі дуже багато роботи, але ми сподіваємося, що до першого вересня все встигнемо зробити".

Вже змонтували кухонне енергозберігаючу обладнання, розставили столи та стільці на 250 місць. Залишилось лише нанести розмітку на підлогу, як того вимагають санітарні норми в умовах карантину.

Новенький 11-рівневий пароконвектомат дозволить готувати на пару не лише смачну, а й корисну їжу для дітей. Передбачені мармітні лінії роздачі для перших та других страв. Дана технологія допомагає зберігати теплими готові страви. У перспективі в їдальні хочуть застосувати систему "шведського столу".

Але на час дії карантину дотримуватимуться вимог адаптивного харчуваня. 

Ірина Заіковата

20 серпня, 2020