Нічия на Закарпатті: вінницька «Нива» розійшлась миром з «Хустом»

Новини Вінниці / Нічия на Закарпатті: вінницька «Нива» розійшлась миром з «Хустом»

У 10-му турі Другої ліги гостьовий матч вінницька «Нива» з ФК «Хуст» закінчився нічиєю 1:1. Подоляни зрівняли рахунок наприкінці поєдинку. Певну особливість зустрічі додавало те, що в останньому у календарному році офіційному двобії гості зустрічалися із командою, яку нині очолює колишній тренер «Ниви» та воротар-легенда В.Циткін.

Це друга зустріч суперників, яка завершилась нічиєю. За підсумками осінньої частини чемпіонату вінничани зберігають четверту сходинку у турнірній таблиці.  

Як повідомляє пресслужба «Ниви», хустяни почали напрочуд яскраво. Воротар вінничан Попович змушений був тягнути хороший прицільний удар Мердєєва з гри та Станковича після штрафного. Відповідь від вінничан була теж досить гострою – здається, Петрук «махнув» м’ячем поряд із дальньою стійкою, гарно спіймавши на ногу відскок на правий край.

Наприкінці першого тайму ФК «Хуст» забив. Перший розіграш кутового не призвів до удару, повторний вийшов набагато хитрішим. Мердєєв у дотик прокотив м’яча правою ногою в дальній кут після пасу низом від правого прапорця – 1:0. 356 хвилин не пропускав воротар Попович, але в цій ситуації мав мало шансів справитися з дійсно підступним і напрочуд влучним ударом.

Після перерви досвідчений Циткін пустив гру за тим темпоритмом, який був значно вигідніший команді, яка вела в рахунку. «Ниві» не вистачало гостроти та гольових моментів, а коли заробляли перспективні штрафні, то навіть «вінницький Роберто Карлос» Борячук нічого не міг вдіяти й пробивав повз ворота. Натомість, П.Луців на 70-й хвилині після пасу Пилипа підступно пробивав низом метрів із 23-х, і тут Попович виручив вінничан від другого голу.

Кінцівка, здавалося, зберігає будь-які варіанти розвитку подій, адже у обох команд були максимально завантажені лави запасних. Так, у «Ниви» значно пожвавив гру Страшкевич, прицільний удар якого у красивому кидку парирував воротар господарів Белименко. У відповідь швидка комбінація, яку починав Боднарук, завершувалася ударом Фляшка із близької відстані – відразу кілька суперників метнулися під м’яч і заблокували небезпечну спробу.

І коли здавалося, що для вболівальників на пам’ять про цей матч залишиться лише один гол, гру взяв на себе президент «Ниви» Загорулько, пішов на суперників із фінтами й переступами та заробив кутовий. На подачу Костюка пішов навіть воротар Попович, але найбільше пощастило захисникові Морозу. Євгеній чітко замкнув навіс і відправив м’яча по досить незручній для Белименка траєкторії – 1:1.

Компенсований час другого тайму перевернув рахунок з ніг на голову. «Нива» з 18 очками наздогнала «Чайку» й розділяє з нею 3-4 місця, а ФК «Хуст» залишився шостим, хоча мав шанс бути п’ятим.

Макс Мельник

6 листопада, 2022