Нічний ракетний удар: росіяни влучили в енергоінфраструктуру та житлові будинки

Новини Вінниці / Нічний ракетний удар: росіяни влучили в енергоінфраструктуру та житлові будинки

Уночі 16 лютого російські окупаційні війська завдали масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури. Ворог випустив по Україні 32 крилаті ракети повітряного та морського базування. З них 16 збито.

Про це повідомляє командування Повітряних Сил ЗСУ.

«Застосовано 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 із двох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспійського моря, 8 крилатих ракет «Калібр» із фрегата з акваторії Чорного моря, 12 крилатих ракет Х-22 із шести дальніх бомбардувальників Ту-22м3 з району Курська та дві керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків тактичної авіації Су-35 з району Мелітополя.

Силами та засобами Повітряних Сил ЗС України знищено 14 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр» та дві керовані авіаційні ракети Х-59», - йдеться у повідомленні.

До речі, всі вісім «Калібрів» українська ППО збила.

«Той ракетоносій, який перебував на службі з 8 «Калібрами», випустив весь свій заряд. Але ППО південного напрямку спрацювала на відмінно», - розвповіла речниця об'єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

Гуменюк зазначила, що шість ракет збили над Миколаївською областю, а дві - над Херсонською.

У Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській облвастях працювала ППО. Однак, ракета влучила у промисловий об’єкт та приватний сектор у Павлограді. Загинула літня жінка. 

На жаль, частина крилатих ракет Х-22 досягла своїх цілей, уразивши об’єкти критичної інфраструктури на півдні Львівщині

«Під час повітряної тривоги було влучання в об'єкт критичної інфраструктури у Львівській області. Пожежу загасили», - зазначив глава Львівської ОВА Максим Козицький. 

Наразі на озброєнні ЗСУ немає вогневих засобів, здатних знищувати цей тип ракет.

Напередодні мер Львова Андрій Садовий казав, що енергоінфраструктура регіону не витримає ще одного удару.

Нанесено удар по одному із об’єктів критичної інфраструктури на Кіровоградщині та у м.Кременчук Полтавської області. Інформація про постраждалих уточнюється.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, коментуючи нічні обстріли, зазначив, що є влучання на Півночі, Заході України, а також у Дніпропетровській та Кіровоградській областях.

Олег Верлан

16 лютого, 2023