Нічні розборки у Липовці: мажор розбив обличчя поліцейському

Новини Вінниці / Нічні розборки у Липовці: мажор розбив обличчя поліцейському

Мешканці райцентру звикли до того, що по ночам місцеві «вершки» влаштовують перегони, а оскільки молодики зазвичай нетверезі, то краще їм під руки не попадатися. Цього разу «під роздачу» попав поліцейський. На правоохоронця, який посмів зупинити п’яного водія, напали навіть без пояснень.

Мешканці райцентру звикли до того, що ночима місцеві «вершки суспыльства» влаштовують перегони, а оскільки молодики зазвичай нетверезі, то краще їм під руки не попадатися. Цього разу «під роздачу» потрапив поліцейський. На правоохоронця, який насмілився зупинити п’яного водія, напали навіть без пояснень.

Незвичайний, на перший погляд, випадок трапився у Липовці  27 жовтня біля 5.00. Компанія молодих людей «роз’їхалася» після відпочинку по домівкам. Але один з чоловіків по дорозі «попав» на патрульних.

Як зазначають у відділу комунікацій ГУНП у Вінницькій області, місцевий екіпаж зупинив «ВАЗ 21099». Хоча, у правоохоронців не виникало сумніву щодо 25-літнього водія – від чоловіку тхнуло оковитою – він доводив, що немає підстав «гальмувати», та почав телефонувати друзям.

У таких випадках зазвичай приїжджають ті, хто «вирішують питання». Сталося інше. За кілька хвилин біля «ВАЗу» зупинився Volkswagen Touareg. Вийшовши з іномарки, водій підійшов до одного з поліціянтів та з розмаху вдарив його головою в обличчя. Такий розвиток подій змусив решту співробітників вдатися до крайніх заходів. Вони застосували сльозогіний газ, а коли правопорушник був дезорієнтований, надягли на нього кайданки.

Щодо постраждалого правоохоронця, то його з розсіченою бровою та травмою носа доставили до лікарні. Медики діагностували у пацієнта закриту черепно-мозкову травму та струс головного мозку.

«Зам’яти» напад на патрульного не вдалося. Ще вранці було складено протоколи за керування транспортними засобами в стані сп’яніння за ст. 130 КУпАП України на обох водіїв.

Нападнику доведеться «вмикати» інші важелі впливу. За фактом умисного заподіяння працівникові поліції тілесних ушкоджень під час виконання ним службових обов’язків відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 345 КК України. Затриманому оголошено про підозру. Якщо його рідні не «домовляться», а у Липовці окремі люди вважають, що їм дозволено майже все, то порушнику світить до 5 років позбавлення волі.  

Джамал Рушдієв

Антон Булгаков

27 жовтня, 2017