Нічна атака на військові об’єкти в Ірані: влада каже, що удар по заводу з виробництва дронів «невдалий»

Новини Вінниці / Нічна атака на військові об’єкти в Ірані: влада каже, що удар по заводу з виробництва дронів «невдалий»

У ніч на 29 січня атаки зазнали численні військові обєкти на території Ірану – країни-союзниці РФ. Зокрема постраждав і військовий завод. Міністерство оборони і підтримки ЗС Ісламської Республіки Іран вранці повідомило про «невдалу атаку» безпілотників на один із виробничих комплексів відомства в місті Ісфахан.

«Увечері 28 січня близько 23:30 було проведено невдалу атаку з використанням міні-дронів на один із центрів Міноборони. Один із них був збитий комплексом ППО, а два інших потрапили в оборонні пастки і вибухнули», - повідомили у Міноборони Ірану.

У Тегерані кажуть, нібито пошкодження отримав «дах цеху», а напад «не призвів до людських жертв і збою в роботі обладнання».

Зазначимо, що в Ісфахані вночі атакували завод по виробництву безпілотників, які влада постачає Росії. Місцеві ЗМІ повідомляли про серію вибухів, публікуючи кадри з місця подій. Ба більше, вказувалось, що атаку було здійснено на кілька військових об’єктів.

Нагадаємо, в Ісфахані працює завод Shahed Aviation Industries, де виробляють дрони-камікадзе Shahed 131/136.   

Iran International з посиланням на пости у соцмережах пише про вибухи та пожежі у містах Керадж, Тебріз, Дезфул і Хамадан. Крім того, пожежа сталась на підприємстві по переробці моторного мастила у Шахід-Салімі, що у провінції Східний Азербайджан. 

У повідомленні OSINTdefender йдеться про влучні атаки на п’ять об’єктів, а саме завод в Ісфахані, у місті Хой провінції західний Азербайджан, на нафтохімічному заводу у місті Азершехр (Східний Азербайджан), у місті Кередж (Альборз) й авіабазі Носі у місті Хамадан.

Чи пов’язана серія вибухів між собою, наразі не відомо. В Ізраїлі не беруть відповідальність за ці події.

Олег Верлан

29 січня, 2023