Незапланований вихідний для дітей. У Вінниці повідомили про «замінування» всіх навчальних закладів

Новини Вінниці / Незапланований вихідний для дітей. У Вінниці повідомили про «замінування» всіх навчальних закладів

На рівні центральної влади повідомляють, де за повідомленнями про «мінування» стоять певні люди, які працюють на країну-агресора, а робиться це для того, аби налякати українців. Приміром, сьогодні, правоохоронці отримали на електронну пошту листи про закладену вибухівку у школах Харкова та всіх навчальних закладах Вінниці. Вранці дітей відпустили із занять.

Хибні мінування – елемент, який до 2014-го було відпрацьовано у декількох російських містах, а вже восьмий рік використовується для більшості українських міст. Його ефективність близька до нуля. Вранці журналістам NaПарижі вдалось поспілкуватись зі школярами кількох закладів у центрі Вінниці.

«Ми задоволені. Незапланований вихідний. Погода чудова», - пояснив 5-класник Андрій, який з друзями йшов подалі від школи.

Десятикласниця Настя сказала, що планує витратити цей день на «власні потреби», тому «вихідний» її цілком задовольняє. Щодо остраху за підкладену «бомбу», діти лише посміхались, додаючи, що давно звикли до «мінувань».

Між іншим, як повідомили NaПарижі у відділі комунікації поліції Вінницької області, станом на 15.00 чотири групи вибухотехників обстежили 21-у школу. Ніде підозрілих предметів не виявлено.       

Макс Мельник

20 січня, 2022