Незаконна вирубка лісу на майже 350 тисяч гривень: на Вінниччині скерували до суду справу колишнього посадовця лісництва

Новини Вінниці / Незаконна вирубка лісу на майже 350 тисяч гривень: на Вінниччині скерували до суду справу колишнього посадовця лісництва

Досудовим розслідуванням встановлено, що внаслідок неналежного виконання службових обов’язків 61-річним обвинуваченим, колишнім майстром лісу державного підприємства на Вінниччині, в 2021 році допущено незаконну порубку деревини у Гайсинському районі. Викрили протиправну діяльність співробітника лісогосподарського підприємства слідчі СУ ГУНП у Вінницькій області за процесуального керівництва Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Як повідомляють у поліції Вінницької області, задокументовано самовільне зрізання 52 дерев на території обслуговування підприємства. Унаслідок цього державі завдано збитків на суму майже 350 тисяч гривень.

Дії посадовця слідчі кваліфікували за ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.

За цей злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Матеріали з обвинувальним актом направлені до суду.