Невідворотність фіналу: на замовлення Путіна можуть вбити Лукашенка

Новини Вінниці / Невідворотність фіналу: на замовлення Путіна можуть вбити Лукашенка

Хоча Лукашенко залишається єдиним «союзником» Путіна в Європі, але зволікання із залученням білоруської армії до війни, змушує московського диктатора піти на радикальні кроки. Аби отримати повний контроль над ЗС РБ від Лукашенка фізично позбавляться.

Про таке припущення як цілком ймовірне найближчим часом повідомили в Інституті Роберта Лансінга. Його робили, посилаючись на джерела у військовому керівництві Росії (ГРУ).

За даними джерел у Москві, у Кремлі захотіли «радикально вирішити питання» про пряме втягування Білорусі у війну проти України, адже Росії потрібна не лише білоруська техніка та контрактники, а й вся «жива сила». Після саміту блоку ОДКБ у Вірменії розвідка РФ може спробувати влаштувати замах на Лукашенка.

У Головному розвідувальному управлінні РФ опрацьовують сценарій, який передбачає вбивство Лукашенка, в результаті якого його обов'язки покладуть на чинного генсека ОДКБ Станіслава Зася, який повністю лояльний Росії і перебуває під контролем ГРУ. За планом Кремля, Зась оголосить про «приєднання» Білорусі до Росії, щоб «запобігти військовій загрозі» з боку України та Польщі.

ГРУ схиляється до варіанта вбивства Лукашенка та призначення Зася. Імітацію відкидають, адже тоді Мінськ ухилятиметься від прямої участі Білорусі у війні і надалі.

Аналітики зазначають, що сценарій з вбивством допоможе Кремлю об'єднати під своїм командуванням армії Росії та Білорусі. Тобто отримати додаткову живу силу, якої бракує.

Перед цим Росія, найімовірніше, влаштує збройні провокації у Білорусі, щоб підштовхнути Лукашенка до вступу у війну. Але страх втратити владу залишиться для нього головною перешкодою на шляху до цього кроку.

«Останні повідомлення з джерел у Москві підтверджують попередні висновки аналітиків інституту та вказують на користь драматичного сценарію для Лукашенка», — резюмували в інституті.

Зазначимо, що 24 листопада після висловлювання Лукашенку про «знищенням України» Генштаб ЗСУ повідомив, що у Білорусі немає ударних груп. Кількість російських військ утримується для того, щоб українські військові перебували поблизу кордону, а не у гарячих точках».

Олег Верлан

26 листопада, 2022