Невдала спроба. На Вінниччині водій намагався підкупити поліцію

Новини Вінниці / Невдала спроба. На Вінниччині водій намагався підкупити поліцію

У Могилеві-Подільському водій, позбавлений права керувати автівкою, спробував підкупити патрульних. Як наслідок слідчі задокументували спробу дачі неправомірної вигоди поліцейським.

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області.

На блок пості поблизу Могилева-Подільського 14 червня інспектори групи реагування патрульної поліції для перевірки зупинили вантажівку «Рено». Під час спілкування з водієм, жителем м. Жмеринка, правоохоронці з’ясували, що суд позбавив його права керування транспортними засобами за перебування за кермом в стані алкогольного сп’яніння. Аби на водія не складали адміністративні матеріали, він запропонував інспекторам неправомірну вигоду у розмірі 10 000 гривень.

Поліцейські попереджали 33-річного водія про кримінальну відповідальність за пропозицію хабара, але це його не зупинило. Порушник продовжував наполягати на своєму. Для документування злочину поліцейські викликали слідчо-оперативну групу.

За цим фактом слідством розпочато розслідування провадження за ч.1 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Порушникові загрожує до 4 років позбавлення волі.

Макс Мельник

15 червня, 2022