Нещасний випадок з смертельним наслідком стався в "Подільському зоопарку"

Новини Вінниці / Нещасний випадок з смертельним наслідком стався в "Подільському зоопарку"

У Вінницькому зоопарку смертельно травмувалась 11-річна зебра Тіра. Через переляк тварина зірвалась й влетіла в огорожу вольєру. Нажаль, від отриманих травм тварина загинула.

У вінницькому зоопарку смертельно травмувалась 11-річна зебра Тіра. Через переляк тварина "зірвалась" й влетіла в огорожу вольєру. На жаль, від отриманих травм тварина загинула.

Як повідомили в Facebook групі "Подільський зоопарк", за результатами розтину, який провели експерти державної ветеринарної служби, тварина загинула від перелому кісток черепу.

Одинадцятирічна Тіра була представником підвиду Гранта. До Подільського зоопарку її привезли наприкінці травня минулого року. Раніше смугаста мешкала в Києві. Нареченого для зебри планували придбати вже цього року. Адміністрація Подільського зоопарку проводила активні пошуки пари для неї.

У зоопарку зазначають, зебри - дуже полохливі тварини. Причиною їх стресу може стати будь-який раптовий звук чи рух. Тож, не виключено, що Тіра могла злякатись навіть птаха, який пролітав над вольєром.

Працівники зоопарку і досі не можуть оговтатись від трагедії. Відколи Тіра оселилась у Подільському зоопарку, одразу стала їх улюбленицею. Вони оберігали її, допомагали швидше адаптуватись до нових умов, хвилювались за неї, коли небом проносились літаки та гелікоптери.