Нерівний шлюб: у Вінниці жінка намагалась імітувати загибель чоловіка через вибух у квартирі

Новини Вінниці / Нерівний шлюб: у Вінниці жінка намагалась імітувати загибель чоловіка через вибух у квартирі

Вінничанка намагалась інсценувати «кіношний» детектив, сподіваючись на смерть свого немолодого чоловіка, яку «спишуть» на нещасний випадок. Проте задум жінки мав одну слабку ланку. Його видав пасинок. «Сценаристку» та «головну героїню» затримано, їй інкримінують «умисне вбивство».

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 25 січня близько першої години ночі на спецлінію 102 зателефонував 13-річний хлопчик. Він розповів, що мачуха побила його 76-річного батька. Той залишився у квартирі, а дитину жінка забрала із собою до готелю.

До помешкання пенсіонера одразу прибула слідчо-оперативна група поліції, яка викликала швидку допомогу. Чоловік на той момент був ще живий. Проте незабаром він помер, лікарі були безсилі.

У ході розслідування з’ясувалось, що між подружжям виникла сварка. Після суперечки 40-річна цивільна дружина, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, сокирою вдарила кілька разів чоловіка по голові.

Далі вінничанка відкрила газові конфорки, сподіваючись, що це призведе до вибуху, а сама забрала пасинка, усі цінні речі і гроші та поїхала до готелю. Розрахунок був на то, що вибух приховає сліди злочину, тож всі вважатимуть, що чоловік загинув через несправність обладнання.

Затримали вінничанку в готелі. Вибуху не сталось. Сокиру знайшли у квартирі.

Слідчим управлінням поліції розпочато розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство). Зловмисниці загрожує до 15 років ув’язнення.
Жінка затримана в процесуальному порядку та поміщена до ізолятора тимчасового тримання. Триває розслідування.

Макс Мельник

25 січня, 2022