Неповторні сумки з французькою вишивкою у Вінниці: Аліса Алікова створює жіночі аксесуари, які користуються шаленим попитом в Італії (ФОТО)

Новини Вінниці / Неповторні сумки з французькою вишивкою у Вінниці: Аліса Алікова створює жіночі аксесуари, які користуються шаленим попитом в Італії (ФОТО)

Близько шести років тому Аліса Алікова з Херсону почала створювати спочатку прикраси, а потім і авторські сумочки з вишивкою та напівкоштовними каменями. Ексклюзивні роботи майстрині користуються шаленим попитом за кордоном. Вона не приховує, що саме європейські та близькосхідні клієнтки замовляють вироби, які пасують стилю.

Близько шести років тому Аліса Алікова з Херсону почала створювати спочатку прикраси, а потім і авторські сумочки з вишивкою та напівкоштовними каменями. Ексклюзивні роботи майстрині користуються шаленим попитом за кордоном. Вона не приховує, що саме з країн Європи, Азії та Близького Сходу клієнтки замовляють її вироби, які пасують їхньому стилю моди.

Стенд Аліси Алікової на фестивалі VinArtFest, який тривав по 8 грудня в експоцентрі Вінницької ТПП, відрізнявся від інших. В ексклюзивних сумках можна було побачити близькосхідні мотиви… За словами Аліси, вона також захоплюється  французькою кутюрною вишивкою та найближчим часом планує їхати навчатися в парижську школу високої вишивки Ecole Lesage. Намагається використовувати саме цей напрямок – з вензелями та яскравими фарбами. А далі – власна фантазія. Аліса зізнається, що при створенні чергової сумочки довіряє виключно інтуїції…  

«Так складалося, що переважно я мандрую по виставкам за кордоном. Характер моїх робіт більш орієнтований на жителів Італії, Іспанії, ОАЕ, Лівану, США й Кореї і Японії, де полюбляють яскраві кольори, кричущі поєднання. В Україні перевагу віддають іншому. Мабуть, причина у ритмі життя. Він вимагає «стриманіших» настроїв. Хоча і серед українок є постійні клієнтки, але вони знаходять мої роботи більш через інтернет», - пояснює дівчина.

Проте є в колекції майстрині і досі незвичні як для французької класичної тематики комбінації. Так, одну із сумок прикрашає застібка у вигляді стилізованого черепа.

«Я таке люблю. Мабуть, в мені живе прихований байкер, - жартома пояснює Аліса. – Замовляю фурнітуру, і вже виходячи з неї, розробляю дизайн, додаючи натуральне каміння».

Якщо зрівнювати ціни на китайський товар з ексклюзивними виробами майстрині, то дивує співвідношення вартості і якості. За словами Аліси, її сумки коштують в залежності від матеріалу від 500 гривень до 130 євро. То чому більшість українок обирає імпорт?.. Мабуть, і справді причина у кольоровій гаммі та стилі.   

Новини Вінниці / Неповторні сумки з французькою вишивкою у Вінниці: Аліса Алікова створює жіночі аксесуари, які користуються шаленим попитом в Італії (ФОТО)Новини Вінниці / Неповторні сумки з французькою вишивкою у Вінниці: Аліса Алікова створює жіночі аксесуари, які користуються шаленим попитом в Італії (ФОТО)Новини Вінниці / Неповторні сумки з французькою вишивкою у Вінниці: Аліса Алікова створює жіночі аксесуари, які користуються шаленим попитом в Італії (ФОТО)Новини Вінниці / Неповторні сумки з французькою вишивкою у Вінниці: Аліса Алікова створює жіночі аксесуари, які користуються шаленим попитом в Італії (ФОТО)Новини Вінниці / Неповторні сумки з французькою вишивкою у Вінниці: Аліса Алікова створює жіночі аксесуари, які користуються шаленим попитом в Італії (ФОТО)Новини Вінниці / Неповторні сумки з французькою вишивкою у Вінниці: Аліса Алікова створює жіночі аксесуари, які користуються шаленим попитом в Італії (ФОТО)Новини Вінниці / Неповторні сумки з французькою вишивкою у Вінниці: Аліса Алікова створює жіночі аксесуари, які користуються шаленим попитом в Італії (ФОТО)Новини Вінниці / Неповторні сумки з французькою вишивкою у Вінниці: Аліса Алікова створює жіночі аксесуари, які користуються шаленим попитом в Італії (ФОТО)Новини Вінниці / Неповторні сумки з французькою вишивкою у Вінниці: Аліса Алікова створює жіночі аксесуари, які користуються шаленим попитом в Італії (ФОТО)Новини Вінниці / Неповторні сумки з французькою вишивкою у Вінниці: Аліса Алікова створює жіночі аксесуари, які користуються шаленим попитом в Італії (ФОТО)Новини Вінниці / Неповторні сумки з французькою вишивкою у Вінниці: Аліса Алікова створює жіночі аксесуари, які користуються шаленим попитом в Італії (ФОТО)Новини Вінниці / Неповторні сумки з французькою вишивкою у Вінниці: Аліса Алікова створює жіночі аксесуари, які користуються шаленим попитом в Італії (ФОТО)Новини Вінниці / Неповторні сумки з французькою вишивкою у Вінниці: Аліса Алікова створює жіночі аксесуари, які користуються шаленим попитом в Італії (ФОТО)Новини Вінниці / Неповторні сумки з французькою вишивкою у Вінниці: Аліса Алікова створює жіночі аксесуари, які користуються шаленим попитом в Італії (ФОТО)Новини Вінниці / Неповторні сумки з французькою вишивкою у Вінниці: Аліса Алікова створює жіночі аксесуари, які користуються шаленим попитом в Італії (ФОТО)Новини Вінниці / Неповторні сумки з французькою вишивкою у Вінниці: Аліса Алікова створює жіночі аксесуари, які користуються шаленим попитом в Італії (ФОТО)Новини Вінниці / Неповторні сумки з французькою вишивкою у Вінниці: Аліса Алікова створює жіночі аксесуари, які користуються шаленим попитом в Італії (ФОТО)
Олеся Рудницька

8 грудня, 2019