Неподалік жмеринського вокзалу на Вінниччині оселився «Хижак» (ФОТО)

Новини Вінниці / Неподалік жмеринського вокзалу на Вінниччині оселився «Хижак» (ФОТО)

Не тільки Остап Бендер прикрашатиме Жмеринку. В одному з найбільших райцентрів Вінницької області встановлено статую культового персонажа кінофільмів та коміксів. «Хижака» 8 листопада розмістили біля місцевого пабу на ювілей закладу.

Не тільки Остап Бендер прикрашатиме Жмеринку. В одному з найбільших райцентрів Вінницької області встановлено статую культового персонажа кінофільмів та коміксів. «Хижака» 8 листопада розмістили біля місцевого пабу з нагоди ювілею закладу.

Як зазначає Жмеринка.City, скульптуру відомий у місці митець-винахідник Валерій Трунов подарував пабу. ЇЇ виконано в стилі метал-арту. Валерій разом із Сергієм Липецьким  давно виготовлюють скульптури із металобрухту. Чоловіки опанували стилі техно-арт та метал-арт, а їх роботи вважаються витворами мистецтва та прикрашають галереї Вінниці та інших міст.

До цього «Mad Welders» (так називається дует митців) спеціалізувалися на невеликих – переважно 30-сантиметрових фігурках таких культових персонажів як «ксеноморфи», «хижаки» та трансформери. Фігурки мали велику деталізацію, але «Шалені зварювальники» завжди бажали створити повноформатну фігуру, і «Хижак» ідеально підійшов для їх бачення.

«Цей стиль дуже брутальний», – розповідає Валерій, - Адже в ньому багато металу. Якась гламурна лялька не вийде, тому сам стиль передбачає виготовлення таких персонажів. До того ж мені такі персонажі дуже подобаються».

На виготовлення шедевру сучасного мистецтва в автора пішло близько двох місяців. Він використовував процеси холодної ковки, різки та варіння металу.

«Лати, шолом – це все вибито із листового металу. Взагалі власноруч виготовлено 70-80% усього, а все інше – це металобрухт», – розповідає чоловік.

Автор каже, що такі вироби повинні зацікавити людей, у багатьох європейських містах, де розвинений туристичний бізнес, такі композиції трапляються на кожному кроці. І взагалі сама скульптура може викликати інтерес. 

«Чоловіки можуть розглядати та шукати знайомі деталі», – пропонує скульптор.

До цього на місці «інопланетного мисливця» стояла статуя вуличного музиканта, що була виконана в стилі техно-арт, але в честь 10-ї річниці «Ретро Пабу» її вирішили замінити на щось новеньке. Та про музиканта не забули, його перенесли на ганок кафе «Камелот».

За словами Валерія, він готовий і далі виготовляти та встановлювати такі скульптури у Жмеринці, але бажано під замовлення, адже цей процес не з дешевих.

Новини Вінниці / Неподалік жмеринського вокзалу на Вінниччині оселився «Хижак» (ФОТО)Новини Вінниці / Неподалік жмеринського вокзалу на Вінниччині оселився «Хижак» (ФОТО)Новини Вінниці / Неподалік жмеринського вокзалу на Вінниччині оселився «Хижак» (ФОТО)Новини Вінниці / Неподалік жмеринського вокзалу на Вінниччині оселився «Хижак» (ФОТО)Новини Вінниці / Неподалік жмеринського вокзалу на Вінниччині оселився «Хижак» (ФОТО)
Олеся Рудницька

13 листопада, 2019