Неподалік Вінниці у промислових обсягах протягом року нелегально виробляли алкоголь

Новини Вінниці / Неподалік Вінниці у промислових обсягах протягом року нелегально виробляли алкоголь

Мешканці Вінниці неподалік обласного центру відкрили підпільний горілчаний завод. На території покинутого приміщення у Липовці вони облаштували невелику сонячну електростанцію, лінію розливу та склад сировини та готової продукцію. Товар постачався в декілька магазинів міста.

Викрити нелегальне виробництво алкоголю правоохоронцям допомогла оперативна інформація. Документуючи протиправну діяльність зловмисників, на підставі ухвали суду слідчі,  оперативники Управління карного розшуку, бійці спецпідрозділу КОРД та роти поліції особливого призначення, провели ряд обшуків у Вінниці та Липовці.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, виявлено та вилучено близько 5 тонн спирту, пластикові бочки ємністю по 200 літрів, понад чотири сотні тетрапаків, пластикові пляшки, картонні коробки, тетрапаки зі спиртом, компресор для перекачування спирту, мобільні телефони, сім-картки, зошити із записами, квитанції про розрахункові операції та автомобілі, що належать підозрюваним.

За оперативною інформацією, зловмисники протягом року виготовляли та продавали небезпечний для життя та здоров’я людей сурогат.

Поліція розслідує кримінальне провадження розпочате за ч. 2 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) КК України. За такі правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Слідством вирішується питання щодо повідомлення правопорушникам про підозру у вчиненні злочину.

Макс Мельник

9 червня, 2022