Неподалік Вінниці дослідники знайшли старовинний стілець чудернацької форми (ФОТО)

Новини Вінниці / Неподалік Вінниці дослідники знайшли старовинний стілець чудернацької форми (ФОТО)

Експозицію вінницького кафе-музею «Панъ Заваркінъ та синъ» поповнив старовинний стілець. Його колишні власники використовували на полюванні.

Експозицію вінницького кафе-музею «Панъ Заваркінъ та синъ» поповнив старовинний стілець. Його колишні власники використовували на полюванні.

Про це у Facebook написав власник закладу Олександр Абрамчук. За його словами, дослідницька група музею «Панъ Заваркінъ та синъ» віднайшла у селищі Стрижавка раритетну річ.

«Мисливський стілець, який належав комусь з родини Ґрахольських. Це доволі містична історія», - загадково зазначив вінничанин...

Зазначимо, до початку ХХ сторіччя заможній місцевій родині Ґрахольських належали маєтки у Стрижавці та П’ятничанах (нині мікрорайон Вінниці).

Стрижавська нерухомість була викуплена Тадеушем Ґрахольським у 1880-му, палац у той час царський уряд винаймав під шпиталь для полонених, які прибували з російсько-турецької війни.  Новий власник сприяв появі турецького цвинтаря, за що пізніше султан Абдул-Гамід II, довідавшись про це, прислав йому орден Меджидіє І ст. зі стрічкою.

Новини Вінниці / Неподалік Вінниці дослідники знайшли старовинний стілець чудернацької форми (ФОТО)Новини Вінниці / Неподалік Вінниці дослідники знайшли старовинний стілець чудернацької форми (ФОТО)
Макс Мельник

11 лютого, 2021