Неподалік від Бахмута загинув 25-річний військовий Іван Рудь з Вінниччини

Новини Вінниці / Неподалік від Бахмута загинув 25-річний військовий Іван Рудь з Вінниччини

У Богданівці, що неподалік від Бахмута, 24 травня жмеринчанин Іван Рудь. отримав поранення, що несумісні із життям. Серце мужнього воїна зупинилось у 25 років.

Про це повідомляє Жмеринська міська рада.

«Іван був патріотом та справжнім сином свого народу, для якого Україна була у серці, а Свобода і Гідність – понад усе. Жмеринчанин народився уже у незалежній Україні, тому не міг допустити, щоб ворог диктував, як жити українцям та топтав рідну землю, забирав життя земляків та руйнував їхні домівки.

Щоб боронити рідну землю, вигнати окупантів з України та відстояти право кожного українця жити у вільній та суверенній державі, Іван Рудь взяв до рук зброю та щодня плече-в-плече з побратими наближав Перемогу. У нього попереду було ціле життя, але він віддав його за Україну, бо вона для нього була понад усе», - йдеться у повідомленні.

У 2016-му Іван з відзнакою закінчив Жмеринське вище професійне училище, а згодом Могилів-Подільський коледж. Жмеринчанин пройшов службу в армії та в 2020 році захищав кордони України.

З перших днів війни Іван був у теробороні, а згодом - уже на передовій та давав відсіч окупантам у складі 57-ї окремої мотопіхотної бригади. Він мріяв якнайшвидше здолати ворога та разом з усіма українцями повернутися до мирного життя, де його чекала дружина та маленький синочок, якому немає ще і двох років. Але підступний ворог відібрав молоде життя...

У понеділок, 29 травня, орієнтовно о 12:00 Жмеринська міська територіальна громада «живим коридором» зустрічатиме загиблого Героя Івана Рудя, що повертається з війни до рідної домівки «на щиті». Маршрут прямування: мікрорайон «ТЕЦ» - вул. Птахіна – вул. Свободи – вул. Шевченка – вул. І. Франка – вул. Добролюбова, 5.

Прощання з воїном-оборонцем відбудеться 30 травня об 11:00 за адресою: м. Жмеринка, вул. Добролюбова,5. Поховають Героя на міському кладовищі.

Останній шлях мужнього воїна «живим коридором» у Жмеринці пролягатиме за маршрутом: вул. Добролюбова – вул. Франка - вул. Одеська. Початок руху жалобної процесії о 12 годині.

«Зустріньмо ж та проведімо востаннє нашого Героя гідно, з пошаною і вдячністю, за мужність і патріотизм, за наш захист, живим коридором слави», - запрошують у міськраді.

Герої не вмирають, а навічно вписують своє ім'я в історію боротьби українського народу. Вічна пам’ять і шана захисникові!

Олеся Рудницька

28 травня, 2023