Неподалік Літина на Вінниччині водій легковика збив пішохода: чоловік перебуває в комі

Новини Вінниці / Неподалік Літина на Вінниччині водій легковика збив пішохода: чоловік перебуває в комі

У селі Садове, що неподалік Літина на Вінниччині, на трасі Стрий - Тернопіль – Кропивницький - Знам'янка 29 грудня під колеса автомобіля "ЗАЗ" потрапив пішохід. Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, ДТП сталася близько 17:30.

У селі Садове, що неподалік Літина на Вінниччині, на трасі Стрий - Тернопіль – Кропивницький - Знам'янка  29 грудня під колеса автомобіля "ЗАЗ" потрапив пішохід. Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, ДТП сталася близько 17:30.

За кермом легковика був 37-річний житель Хмільника. За попередньою інформацією слідства, водій допустив наїзд на чоловіка, який переходив дорогу поза межами пішохідного переходу.

Внаслідок автопригоди потерпілий, 46-річний житель Літинського району, з травмою голови госпіталізований до вінницької лікарні. Наразі він перебуває у комі.

Нині слідчими призначено низку експертиз, після проведення яких буде встановлена остаточна причина дорожньо-транспортної пригоди. Водій освідуваний, він був тверезим.

Слідством відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого). За таке правопорушення передбачено до 8 років позбавлення волі.

Сергій Маламура

30 грудня, 2020