Неподалік кордону на Вінниччині затримали торгівця зброєю

Новини Вінниці / Неподалік кордону на Вінниччині затримали торгівця зброєю

В результаті спецоперації вінницькі правоохоронці затримали чоловіка, який за готівку нелегально збував вогнепальну зброю. Під час проведених обшуків поліцейські вилучили у торговця набої калібру 5,6 мм та готівку, отриману від реалізації зброї.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, затримали 42-річного жителя Чечельницької територіальної громади під час збуту нарізної вогнепальної зброї. В операції приймали участь поліцейські відділу поліції № 1 Гайсинського районного відділу поліції та спецпідрозділ «КОРД»

Інформацію про пошук підозрюваним покупця на зброю отримали оперативники підрозділу. У ході санкціонованих обшуків у зловмисника вилучено набої калібру 5,6 мм та 10000 гривень, отримані ним від реалізації карабіну.

Вилучені речові докази направлено на експертизу. Поліцією встановлюється джерело походження зброї та боєприпасів.

Чоловік затриманий та поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

За цим фактом розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає покарання до 7 років ув’язнення.