Неоднозначні подробиці загибелі у «сірій зоні» екснардепа Давида Жванії

Новини Вінниці / Неоднозначні подробиці загибелі у «сірій зоні» екснардепа Давида Жванії

Народний депутат IV-VII скликань Верховної Ради Давид Жванія загинув під час обстрілу у «сірій зоні» Запорізької області.

Про це вчора, 9 травня, повідомив радник голови МВС Антон Геращенко, додавши, що «у цій історії питань більше, ніж відповідей».

Відомо, Жванія загинув 9 травня від артилерійського вогню біля блокпоста окупантів у районі села Новопокровка Запорізької області. Він мав російське громадянство та був неофіційним представником «Росатому», компанії, яка нині намагається контролювати Запорізьку АЕС.

Сьогодні, блогер і колишній парламентар Ігор Мосійчук написав у Facebook, що джерела в силових органах підтверджують загибель Жванії. Більш того, він розкрив деякі деталі ситуації.

«Жванія намагався покинути підконтрольну Україні територію… на тимчасово окупованій території його зустрічали співробітники ФСБ… мали доправити до москви… а потім назад в Україну… кажуть він був одним з ключових представників наших псевдоеліт які хочуть миру з кремлем шляхом здачі національних інтересів в обмін на право формування маріонеткового пропутінського уряду… мова йде як про державну зраду, так і спробу держперевороту в інтересах москви», - пояснює блогер.

Ключовими питаннями у цій «детективній історії» він вважає «чи був артилерійський вогонь по квадрату де рухався Жванія випадковим? коли, як і в якому вигляді буде передано рідним та близьким його тіло? чи відомі нашим спецслужбам імена спільників Жванії?».

«Схоже найближчим часом на нас очікує верениця вбивств, самогубств а можливо навіть арештів серед представників нашої псевдоелітки орієнтованої на примирення та співпрацю з кремлем… Процес вже пішов», - переконаний Мосійчук.

Олег Верлан

10 травня, 2022