"Немає підстав": у Вінницькій міськраді відповіли на петицію про платний проїзд для пенсіонерів

Новини Вінниці / "Немає підстав": у Вінницькій міськраді відповіли на петицію про платний проїзд для пенсіонерів

У Вінницькій міській раді офіційно відповіли на петицію про впровадження платного проїзду для пенсіонерів у муніципальному транспорті до 10-ї години.

У Вінницькій міській раді офіційно відповіли на петицію про впровадження платного проїзду для пенсіонерів у муніципальному транспорті до 10-ї години.

"У період карантину дуже важко дістатись на роботу, так як транспорт бере тільки сидячі місця, а вони зайняті пенсіонерами, які їдуть поштовхатись на базарі. Можливо впровадження платного проїзду в ранковий час відіб'є їм бажання покататись в громадському транспорті", - зазначав автор петиції Руслан Довбенко.

Відповідаючи на петицію, у міськраді послалися на статтю 92 Конституції України, де зазначено, що "виключно законами України визначаються права і свободи людини і громадянина, гарантії цих прав і свобод; основи соціального захисту населення".

Пільги надаються на підставі посвідчення, що підтверджує відповідний статус громадян та дає право користуватися пільгами відповідно до чинного законодавства.

Стосовно ж пільг, то вони передбачені низкою чинних постанов Кабміну. Згідно з цими документами, "пенсіонери за віком та особи з інвалідністю мають право на безплатний проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування (крім метрополітену і таксі) та приміських маршрутах на підставі посвідчення, яке підтверджує відповідний статус та в якому зазначено групу інвалідності".

"Таким чином, враховуючи вищезазначені нормативні документи для обмеження часу безкоштовного проїзду у громадському транспорті пільговим категоріям громадян у Вінницькій міській об’єднаній територіальні громаді немає підстав", - йдеться у відповіді на петицію, підписаній заступником міського голови Миколою Форманюком.