"Немає межі для зеленої дурі...": вінничанин Андрій Рева висловився щодо монетизації «пакунку малюка»

Новини Вінниці / "Немає межі для зеленої дурі...": вінничанин Андрій Рева висловився щодо монетизації «пакунку малюка»

Ексміністр соціалної політики вінничанин Андрій Рева доволі негативно вислоьвився з приводу монетизації "пакунку малюка". Він також розповіва, що закупівлею бейбі-боксів займався підрозділ ЮНІСЕФ в Україні – ЮНОПС (Офіс Управління ООН з обслуговування проєктів).

Ексміністр соціалної політики вінничанин Андрій Рева доволі негативно висловився стосовно монетизації "пакунку малюка". Він також розповів, що закупівлею бейбі-боксів займався підрозділ ЮНОПС - Офіс Управління ООН з обслуговування проєктів. Нині ж батьки самі обиратимуть, те що потрібно для їхньої дитини, але... мережа закладів торгівлі, в яких можна буде "отоварити" отримані від держави 5 тисяч гривень буде визначатися Міністерством соціальної політики.

"У 2018 році проєкт бейбі-бокс ми вводили з метою стимулювання відповідального батьківства. Загалом таких пакетів було роздано 500 тисяч. Раніше закупівлею займалися ЮНОПС - підрозділ ЮНІСЕФ. Із ними працювали обласні департаменти соціального захисту», - пояснив Рева в ефірі одного з телеканалів.

Ексміністр також зазначив, що закупівлю проводили за оптовими цінами, тож «бейбі-бокс» був вигідний і батькам і державі.

 "Пакунок малюка" коштував близько 4 тисяч гривень, але якщо взяти в роздрібній торгівлі, це - 7 тисяч грн. Тобто завдяки оптовій закупці це вийшло дешевше для державного бюджету", - зазначив пан Рева.

Доволі негативно Андрій Рева висловився стосовно монетизації «пакунку малюка» і на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Нещодавно пройшло повідомлення про те, що зелена влада має намір «монетизувати» пакунок малюка, який в народі називають бебі-боксом. Чесно кажучи, не дуже цьому вірилося. Знав, що зелена влада - це непрофесіонали з великою зарозумілістю і неадекватною самооцінкою. Та все ж... Ну для чого, скажіть, ламати те, що працює і приносить людям користь? Та виявилося, що я помилявся. Немає межі для зеленої дурі і жадібності", - йдеться в його дописі.

Нагадаємо, що наприкінці липня уряд України запустив пілотний проєкт монетизації одноразової натуральної допомоги на дітей "пакунок малюка" в 2020-2021 роках.

Зокрема, даним рішенням була введена цільова компенсаційна виплата замість натуральної допомоги на дітей "пакунок малюка" в розмірі 5 тисяч гривень. У громадян, у яких народилася дитина, в "Приватбанку" буде відкритий рахунок із спеціальним режимом використання, буде видана спеціальна соціальна картка. Кошти можна буде витрачати тільки на придбання дитині одягу, взуття, засобів гігієни та догляду за новонародженими. Придбати дитячі товари та товари для породіль можна буде лише в певних магазинах.

Доволі скоро вінничанки дізнаються, що це за мережа, і тоді стане зрозумілим, хто саме буде отримувати головні "дивіденди" в історії з монетизацією.

 

 

 

Марина Карабай

4 серпня, 2020