Недодекомунізували: у селі на Вінниччині на будинку культури замість Гербу України досі "майорить" кремлівська зірка

Новини Вінниці / Недодекомунізували: у селі на Вінниччині на будинку культури замість Гербу України досі "майорить" кремлівська зірка

У селі Лісовому Барського району окремі мешканці обурюються тим, що на місцевому будинку культури досі знаходиться кремлівська зірка. І це на четвертому році війни з Росією.

У селі Лісовому Барського району окремі мешканці обурюються тим, що на місцевому будинку культури досі знаходиться кремлівська "зірка". І це на четвертому році війни з Росією.

Селяни на місці комуністичної символіки хочуть бачити Герб України. Вони неодноразово зверталися до місцевого сільського голови з вимогою виконати закон "про декомунізацію" та "повалити" зірку. Однак у сільській раді їм відмовили, мовляв це питання має вирішувати громада на сході села. Місцеві жителі с. Лісове пішли дальше і зверталися на урядову "гарячу лінію". Вони не збираються миритися із зіркою, яка є частиною символіки комуністичного режиму і знаходиться над входом у клуб.

Нагадаємо, закон "про декомунізацію" в Україні почав діяти у травні 2015 року. З організацією сходу села місцева влада чомусь зволікає. Нібито "не на часі"...