Недільна служба у храмі: Степанов пояснив, чи розповсюджується карантин вихідного дня на церкви

Новини Вінниці / Недільна служба у храмі: Степанов пояснив, чи розповсюджується карантин вихідного дня на церкви

Міністру охорони здоров'я Максиму Степанову доводиться «відбиватися» від нападок і кепкування через ініційованим ним карантин вихідного дня з забороною роботи багатьох закладів. В ефірі «Україна 24» у чиновника поцікавилися, а чи поширюється табу на храми, де під час недільної служби як правило набагато більше людей.

Міністру охорони здоров'я Максиму Степанову доводиться «відбиватися» від нападок і кепкування через ініційований ним карантин вихідного дня з забороною роботи багатьох закладів. В ефірі «Україна 24» у чиновника поцікавилися, а чи поширюється табу на храми, де під час недільної служби, як правило набагато більше людей.

До досить делікатної теми, а відповідати главі МОЗ довелося, він підійшов «по справедливості». М.Степанов пояснив, що всі знаходяться у рівних умовах.

Він уточнив, що дозволяється з використанням засобів індивідуального захисту і дотримання соціальної дистанції одночасне перебування на публічних заходах не більше 20 осіб. Це стандарт для всіх - що клубів, що храмів.

От цікаво, якщо приміром в одному з вінницьких храмів у неділю в приміщенні буде більше, чи накладатиме штрафні санкції поліція на священика чи очільника релігійної громади?

Навесні при жорсткому карантині правоохоронці не помічали порушень у діях церковників.

Олеся Рудницька

12 листопада, 2020