Небезпечний імпорт: на Вінниччини можуть продавати орегано,в яких містяться отруйні чи наркотичні речовини

Новини Вінниці / Небезпечний імпорт: на Вінниччини  можуть продавати орегано,в яких містяться  отруйні чи наркотичні речовини

На український ринок з Німеччини завезли спеції орегано (виробник RapsGmbH&Co.KG; імпортер А.Т.М. HandelsGmbH, Австрія)  яка містить небезпечний алкалоїд, що часом бувають отруйні або діють як наркотики.  Про це повідомляє  Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

На український ринок з Німеччини завезли спеції орегано (виробник RapsGmbH&Co.KG; імпортер А.Т.М. HandelsGmbH, Австрія), яка містить небезпечний алкалоїд, що часом бувають отруйні або діють як наркотики. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Про небезпечні прянощі, які привезли до окремих держав-членів ЄС, і в тому числі – України, повідомила Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Водночас, управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області попередило операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучення товару та закликали споживачів бути обачними при виборі спецій. 

Нагадаємо, що орегано - це материнка українською.