Небезпечні селфі на Вінниччині: адміністрація підприємства просить бути обережними

Новини Вінниці / Небезпечні селфі на Вінниччині: адміністрація підприємства просить бути обережними

Один із кар‘єрів Вінничини став місцем паломництва. Адміністрація підприємства заради безпеки «туристів» просить не відвідувати родовище, і не ризикувати життям заради гарного селф

Один із кар‘єрів Вінничини став місцем паломництва. Адміністрація підприємства заради безпеки «туристів» просить не відвідувати родовище, і не ризикувати життям заради гарного селфі.

Про це повідомляє Козятин.RIA

У квітні-травні 2020 року спостерігався небачений раніше сплеск інтересу до діяльності каолінового кар’єру у селі Жежелів. «Туристів» приваблює «блакитна» вода, яка збирається в кар‘єрі. Працівники пояснюють, що такий колір вода набуває через оптичне явище, але попереджають, що ним краще насолоджуватись здаля.

«Наголошуємо: відвідання кар’єрів як об’єктів підвищеної небезпеки є суворо забороненим. Можливі зсуви уступів, особливо після великої кількості опадів, обвали, які можуть завалити одну людину або групу людей, або автомобіль повністю, оскільки водій не знає, де можна їздити, а де не можна у кар’єрі. Можливий ефект «сипучих або хитких пісків», коли піски або глина перенасичені повітрям або водою та здатні внаслідок цього засмоктувати в разі попадання у них предмети, тварин або людей.  Із мокрої глини неможливо самостійно витягнути ноги, глина, каолін – дуже пластичні і обволікують все, що туди потрапляє, навіть тонкий шар глини може бути небезпечним.  Дно кар’єра складається  з каолінів, після дощу каолін стає слизьким, є небезпека посковзнутися і впасти, травмуватися.  Просимо всіх жителів с. Жежелів та інших населених пунктів Вінницької, Житомирської області та всієї України не відвідувати кар’єр самостійно або з членами родини чи з друзями, не приводити нікого у кар’єр для прогулянки, з метою відпочинку, туризму або заради селфі», - йдеться в інформації.

Марина Карабай

18 травня, 2020