Небезпечна наївність: на Вінниччині затримали чоловіка, який витратив кошти знайомої на власні потреби, а потім загубив її картку

Новини Вінниці / Небезпечна наївність: на Вінниччині затримали чоловіка, який витратив кошти знайомої на власні потреби, а потім загубив її картку

У Хмільницькому районі 13 квітня поліцейські затримали зловмисника, який привласнив банківську карту своєї знайомої та викрав з неї 9000 гривень. Слідством відкрито кримінальне провадження.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, про крадіжку у заяві зазначила 41-річна жителька Хмільницького району. Жінка розповіла, що напередодні вона попросила свого знайомого піти у магазин по продукти та дала йому свою банківську карту для розрахунку, яку він їй не повернув. 

Після виявлення відсутності на рахунку 9000 гривень, потерпіла відразу звернулась до поліції за допомогою.

За декілька годин поліцейські розшукали 43-річного чоловіка за місцем проживання. Викрадені кошти зловмисник витратив на власні потреби, а банківську карту потерпілої втратив.

Процесуальне керівництво досудового розслідування здійснює Калинівський відділ Хмільницької окружної прокуратури.

За цим фактом слідством розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст.185 (Краджіка) КК України. За вчинення злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 8 років.

Макс Мельник

14 квітня, 2023