Не варто цілувати ікони та священиків, а богослужіння краще проводити у дворі храму: настанови для вінничан

Новини Вінниці / Не варто цілувати ікони та священиків, а богослужіння краще проводити у дворі храму: настанови для вінничан

На час загальнонаціонального карантину Священним Синодом ПЦУ затверджені практичні настанови для єпископату, духовенства і вірних. При це повідомив у Facebook прес-секретар Вінницько-Барської єпархії ПЦУ, клірик Спасо-Преображенського кафедрального собору Максим Чуприна.

На час загальнонаціонального карантину Священним Синодом ПЦУ затверджені практичні настанови для єпископату, духовенства і вірних. Про це повідомив у Facebook прес-секретар Вінницько-Барської єпархії ПЦУ, клірик Спасо-Преображенського кафедрального собору Максим Чуприна.

Відмова паломництва, проведення богослужінь у храмах лише при умові, що в них беруть участь до 10 вірян, при наявності можливості та погодних умов звершення богослужінь під відкритим небом, біля храмів – це деякі з настанов, які на період пандемії ініціювали у ПЦУ.

Протягом дня храми мають бути відкритими для особистого відвідування і молитви, спілкування зі священнослужителями. Достатнім виявом шанування святинь (Хреста, ікон, святих мощей) є поклоніння чи поклон перед ними, без цілування. Під час здійснення причастя для обтирання губ слід використовувати одноразові серветки, які потім спалити у чистому місці. Використовувати для запивки після прийняття причастя варто одноразовий посуд…

Олеся Рудницька

17 березня, 2020