Не цікавить, В Росії відмовились від обміну Медведчука

Новини Вінниці / Не цікавить, В Росії відмовились від обміну Медведчука

У Москві заявили, що не мають наміру обмінювати на українських військових кума Путіна Віктор Медведчука. Лідер колишньої найбільшої в Україні проросійської партії Кремль вже не цікавить.

Про це сказав речник президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков. Його заяву цитують російські пропагандистські видання. Пєсков пояснив, що «про це не йдеться».

Кремль вже не вперше з моменту затримання Медведчука, який є кумом Путіна, відхрестився від затриманого в Україні політика, який є підозрюваним у держзраді.

Вже наступного дня після затримання колишнього лідера ОПЗЖ той же Пєсков зазначив, що Медведчук не є громадянином РФ і не має стосунку до «спеціальної воєнної операції».

«Він є іноземним політичним діячем. Ми взагалі не знаємо, чи хоче він сам участі Росії у вирішенні цієї ситуації», - казав тоді Пєсков.

Втім, коли про те, що Медведчук таки хоче, аби кум витяг його з в'язниці, сказала і дружина зрадника Оксана Марченко, і він сам - у Кремлі рішення не змінили. Бо Росія своїх завжди кидає… Крім того, у Кремлі, мабуть, є претензії до політика, який дорого коштував Росії. До того ж кумів у Путіна, ймовірно, багато.   

Олег Верлан

27 квітня, 2022