Не тільки Кошовий, Пікалов і «Сердючка». Чотирьох вінничан нагородили орденами «За заслуги»

Новини Вінниці / Не тільки Кошовий, Пікалов і «Сердючка». Чотирьох вінничан нагородили орденами «За заслуги»

В українському суспільстві після оголошення прізвищ тих, кого нагородили орденами на День Незалежності, виник черговий скандал. Військові та волонтери не зрозуміли позицію Офісу президента, а у бік Зеленського полетіли чергові звинувачення у підтримці «своїх»…

У списку нагороджених переважають артисти та медійники, залучені до виробництва марафону «Єдині новини». Відповідний указ про нагородження опублікували на сайті Офісу президента, а повний перелік нагороджених можна переглянути за посиланням.

Зазначається, що нагороди вручені «за значні заслуги у зміцненні української державності, мужність і самовідданість, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України». А також людей нагородили за вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя, відстоювання національних інтересів нашої держави, сумлінне виконання професійного обов’язку.

Проте найбільше у списку все ж таки співаків і тележурналістів з «1+1». Хоча суспільство звернуло увагу на нагородження акторів з «Кварталу 95» Євгена Кошового та Олександра Пікалова.

Не оминула Банкова і вінничан. Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджено соліста проєкту Pianoбой Дмитра Шурова, який порчинав свій творчий шлях у Вінниці.

Орден «За заслуги» І ступеня отримав Артюх Володимир Миколайович — начальник Подільської філії державного підприємства «Український державний центр радіочастот» (м.Вінниця).

Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня президент нагородив Валерія Бондарчука, машиніста крана служби КП «Вінницяоблводоканал», та Важу Даіаурі, чемпіона XI Всесвітніх ігор з сумо.